Svobodný Zálom k výročí republiky: Vláda nekompetentních škůdců. Tisíce důvodů k jejich odchodu

30.10.2022 11:32 | Ze sítí

Jsme závislí na tom, jak písknou v Bruselu, nemáme nezávislou politiku, uvedl Luboš Zálom (Svobodní) v projevu k výročí vzniku samostatného Československa. Máme podle jeho slov „plné právo a tisíce důvodů označit naši vládu za nekompetentní škůdce republiky a volat po jejím odchodu“.

Svobodný Zálom k výročí republiky: Vláda nekompetentních škůdců. Tisíce důvodů k jejich odchodu
Foto: Archiv L. Záloma
Popisek: Luboš Zálom, místopředseda Svobodných

„Cítíte se být opravdu nezávislí? Máme důvod se v naší republice cítit jako nezávislé lidské bytosti?“ ptá se Zálom v souvislosti se dnem 28. října, kdy podle něj slavíme takový náš český Den nezávislosti, jelikož v roce 1918 se stala naše země nezávislou na nesvobodném nadnárodním celku, na Rakousko-Uhersku.

Jsme závislí na tom, jak písknou v Bruselu, dodává. „Nemáme nezávislou politiku. Náš parlament z velké části pouze schvaluje to, co si na nás vymýšlí Evropská unie. Do této závislosti nás dostali politici,“ pokračuje Zálom.

Tito politi se podle něj cíleně snaží, aby mohli lidi učinit stále více závislými: „Přejí si dostat co nejvíce lidí do závislosti na sociálních dávkách. Vytvářejí závislé klienty státního sociálního systému. Lidem, jimž inflace a rostoucí ceny energií ničí jejich úspory, prostě náš premiér řekne – ‚Zažádej si o dávky.‘ Jsme závislí na cizích energiích. Na tom, zda nám je někdo milostivě dodá. Jsme ve jménu závislé vzájemnosti nuceni zálohovat zničenou německou energetiku. Protože jsme závislí na německé politické libovůli. Do této závislosti nás dostali neschopní politici a ničemní zelení aktivisté,“ zdůrazňuje Zálom.

„Taková je atmosféra našeho Dne nezávislosti. Myslíte, že tohle naši otcové zakladatelé v roce 1918 chtěli?“ pokládá řečnickou otázku.

„Máme plné právo a tisíce důvodů označit naši vládu za nekompetentní škůdce republiky a volat po jejím odchodu. Zároveň ale máme jako občané odpovědnost za to, aby ji opět nevystřídala jiná stejně špatná vláda. Ostatně, kdy jsme tady naposledy měli dobrou vládu?“ podotýká Zálom.

Začít musí, podle jeho slov, každý sám u sebe, nezávislým myšlením: „Mysleme sami za sebe, nezávislým rozumem, nepřijímejme nekriticky, co nám kdo nakuká, ať už v médiích, na sociálních sítích – nebo třeba tady na tomto pódiu. Nezávislost, kterou si (doufám) všichni přejeme, totiž začíná tady u nás,“ shrnuje Luboš Zálom ze Svobodných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…