Takhle jde ČR po svých lidech. Rajchl vydal info, čísla, příklady

11.10.2022 11:04 | Ze sítí

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl opět promluvil k těm, kdo ho podporují. Zaměřil se zejména na krachy podniků. Podotkl, že například harrachovská sklárna přečkala dvě světové války, 40 let komunismu, ale vládu Petra Fialy nevydržela ani rok. Vláda dle něho nic nedělá, ale ani nemůže, když ji vede akademik s elektrikářem a traktoristou. Kromě toho si Rajchl rýpl i do summitu EU a Jany Černochové.

Takhle jde ČR po svých lidech. Rajchl vydal info, čísla, příklady
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda strany PRO, Jindřich Rajchl

Prvně Rajchl zkritizoval vládu za to, že se stále ještě snaží lidi přimět k očkování a odebírá vakcíny od firmy Pfizer. Ačkoliv se podle něho ukázalo, že takzvaní dezinformátoři měli pravdu mnohem více než všichni zastánci očkování. Upozornil na projekt lékařky Jany Gandalovičové, která se snaží vyvracet mýty o očkování. Ovšem právě ty, které šíří jeho zastánci.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Kromě toho se věnoval zatčení aktivisty a kameramana Jiřího Kumbery, jehož důvod ovšem nespecifikoval. Na zatčení byl dotazován Seznam Zprávami, kterým odpověděl, že tyto lidi obhajuje, protože mu vadí rozdílný přístup k právu v této zemi. Kdo jde proti státu, je dle Rajchla perzekvován daleko horším způsobem než ti, kdo jdou s proudem. „Podívejte se, Ivo Osovský napsal na Facebooku, že je třeba vyhledat Adama Vojtěcha, aby byl po zásluze potrestán. A byl za to odsouzen v rámci trestního řízení k pokutě. Proti tomu je Pavel Novotný, který navrhuje naprosto otevřeně vraždu člověka a neděje se nic. Kde tam jsou ty orgány činné v trestním řízení?“ ptal se Rajchl, dle kterého se Novotného a Osovského výroky nedají vůbec srovnávat a každý soudný člověk z toho musí vyvodit, že rovnost před zákonem tu není.

Zaklekávání ze strany státu je prý ještě horší než za Babiše. „Za Babiše to byl finanční úřad a finanční správa. Teď jsou to všechny represivní složky, které stát má k dispozici. Snaží se všemi pokutami, řízeními, trestními kauzami i uvrhováním do vazby po těch lidech jít a znechutit jim to,“ tvrdí předseda PRO. „Opravdu ten systém jde po těch lidech nekompromisně, snaží se je pošlapat a co nejvíc jim to znepříjemnit,“ doplnil.

Pak se Rajchl věnoval krachům podniků, např. mlékáren či restaurací. „František Novosad musel zavřít harrachovskou sklárnu, která přežila první světovou, druhou světovou, 40 let komunismu, ale nepřežila ani rok vlády Petra Fialy. Ani rok nepřežila,“ připomínal s tím, že trne, co se bude dít dál.

Problémem budou podle něho teplárny, kterým drasticky stouply náklady. „Otázka času bude Brno, protože brněnská teplárna je postavená výhradně na zemním plynu a ty náklady budou drasticky vyšší, budou stoupat naprosto zásadním způsobem. Stát možná zase pomůže nějakou almužnou, ale rozhodně to nebude všeřešící,“ zhodnotil. Zima bude prý tuhá.

Lidé mu posílají zprávy, jaké dostávají faktury na zálohy. „Teď jedna paní, která má plat 18 tisíc, dostala zálohu na plyn 20 tisíc korun. To má kvůli tomu ten barák po rodičích prodat? Nebo co má dělat?“ ptal se opět. Připomenul, jak premiér v „signálním projevu“ prohlašoval, že nenechají nikoho padnout. „Vždyť padá jedna firma za druhou a padají už i lidé, prostě nemůžete chtít po někom zálohy 20 tisíc korun, když má plat 18 tisíc korun, nejsme Německo, nemáme průměrný plat 3 tisíce až 4 tisíce euro, abychom si to mohli dovolit,“ konfrontoval premiérova slova s realitou. Pokud se porovná plat s náklady na elektřinu, plyn a bydlení, jsou Češi podle Rajchla žebráci. „Ta vláda nás prostě a jednoduše likviduje, devastuje, ožebračuje, a bohužel jsem přesvědčen, že je to záměr,“ prohlásil.

Upozornil na článek, podle kterého budou úsporné tarify jen do konce roku, i když původně měly trvat déle. Ceny i se zastropováním prý budou mnohem větší než ty slibované, tedy 32 Kč za kubík plynu a 11–12 korun za kWh elektřiny. A zbytek doplatí stát, což roztočí inflační spirálu. „Nebudou na to mít ani lidi, ani ten stát,“ odhadoval chmurnou budoucnost, která je dle něj nevyhnutelná. „Zase nám lhali, protože vědí, že na to nemají. Oni to moc dobře vědí, vědí, že nemají plyn, že nemají peníze na to, aby to celé zaplatili. A prostě nám flagrantně lžou. Každý jeden den. Vláda nám lhala, když říkala, že nenechá nikoho padnout. Padají jak hrušky ze stromů ty firmy. Zejména v oblasti zemědělství a potravinářství. Už dnes je zřejmé, že tu bude potravinová krize. Obrovská potravinová krize,“ obvinil vládu. Rozpor vidí i v prohlášeních, že plynu bude dostatek, která neladí s doporučením topit na 17 stupňů Celsia.

Vláda se problémy snaží odsunout a vymlouvá se, míní předseda PRO. Což prohlásil za manažerské selhání, které je ovšem očekávatelné, když ve vládě žádní manažeři nejsou. „Tam nesedí nikdo, kdo kdy něco řídil. Sedí tam akademik Fiala, který neřídil snad ani auto. Do toho tam sedí slaboproudař Stanjura a traktorista Jurečka. Co po nich chcete? Oni na to nemají,“ shledal s tím, že fér by bylo to přiznat a nechat zemi řídit někoho, kdo už něco řídil a má manažerské zkušenosti.

Na zálohy dle něho nebudou mít senioři a pak ani normální rodiny. Stát v mezičase nebude mít peníze, takže bude vymýšlet další zdanění. Varoval před návrhy na zdanění nemovitosti, které by vedly k tomu, že ti, kdo mají malý příjem, ale zdědili nemovitost, se budou muset odstěhovat.

Vláda podle něj jednak musí snížit ceny energií, ale také navýšit platy, například tím, že z Česka udělají atraktivní místo pro investice. Jenže to musejí dělat lidé s koncepcí a strategií. „Ne Fiala, který tady udělá leda tak mejdan pro Evropskou unii za bůhví kolik milionů. A co to přineslo? Jediný výsledek summitu je jeden naštvanej emír,“ rýpl si opět do vlády.

Boj za Českou republiku pak může trvat dlouho a Rajchl se snažil svým následovníkům dodat naději: „Já to cítím jako svou povinnost a věřím, že celá řada z vás to má úplně stejně. Prosím, nepropadejme skepsi. Jasně se ukázalo, že pan Středula s celým ansámblem, reklamou v televizi a svážením lidí zadarmo a dokonce placením 500 korun, tak tam nedostal ani desetinu nebo dvacetinu toho, kolik bylo třetího a dvacátého osmého září. Nepropadejme skepsi, máme tu sílu, jasně jsme to ukázali.“ Varoval také před štěpením a vyzýval, aby dotyční radši místo vypisování v internetových chatech šli pracovat.

Pokud jde o útok na Ukrajinu a Kerčský most, tak dle Rajchla všichni s alespoň špetkou soudnosti teď musejí volat po deeskalaci a snažit se o návrat k rozumu a racionalitě. Opíral se i o to, že k nějaké formě mírového uspořádání vyzval také miliardář Elon Musk. „Musíte vycházet z nějaké reality, nemůžete si to vysnít, i nespravedlivý mír je lepší než spravedlivá válka,“ citoval starořímského Cicera. A kritiku Muska, který Ukrajině poskytl systém Starlink, na kterém prý stojí a padá ukrajinská komunikace, označil za nedůstojnou. Sám by se pod Muskův návrh podepsal.

Konflikt pak podle Rajchla hrozí eskalací do třetí světové války. „Tady začíná konflikt mezi NATO a Ruskem. A my v tu chvíli budeme s Polskem primárním cílem. Já nevím, jak už to mám jinak říct. To tady opravdu chcete? Je tu někdo normální, příčetný, kdo chce válku na území České republiky? Já jsem to říkal mnohokrát, ti lidé, kteří se nejvíc snaží tu válku vyprovokovat, tak by první utekli. První by utekli, protože by se báli, jsou to do jednoho zbabělci,“ obvinil ty, kdo údajně ženou Česko do války. „Nechci válku pro Českou republiku,“ prohlásil. Ovšem Česko místo toho prý přilévá olej do ohně.

Zejména se zaměřil na ministryni obrany: „Když vidím paní Černochovou, která si vezme tričko jak nějaká puberťačka, tak si říkám: Paní Černochová, už nepíšete do Bravíčka jako před třiceti lety. To jste tam psala možná tenkrát se svejma problémama. Dnes jste ministryní obrany, která má nějakou zodpovědnost, reprezentuje ten stát. Takhle se nechová ani patnáctiletá puberťačka, je to hanba celého tohohle státu, já se za vás stydím.“

Pokud se podaří uzavřít mír, je možné, že Černochová bude muset jet jednat s Ruskem. A pak se fotografie s „infantilním tričkem“ může obrátit proti ní, míní Rajchl. Pokud si to ministryně neuvědomuje, tak dle předsedy PRO nemá co dělat na svém místě a dělá ostudu všem českým občanům. „To by neudělal ani Kim Čong-un,“ odhadl a dodal, že kvůli Černochové je ČR pro legraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…