Trump přežil, on zemřel. „Zachránil bych Putina.“ Fandové Ukrajiny si přišli plivnout na hrob

15.07.2024 10:50 | Monitoring

Corey Comperatore, inženýr a otec dvou dětí, zemřel jako hrdina při pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii, když vlastním tělem chránil svou rodinu před střelbou. Na sociální síti X Comperatore se vyslovoval proti financování války na Ukrajině, což po jeho smrti vyvolalo vlnu nenávistných komentářů. Uživatelé se mu nyní posmívají a oslavují jeho úmrtí.

Trump přežil, on zemřel. „Zachránil bych Putina.“ Fandové Ukrajiny si přišli plivnout na hrob
Foto: Repro: X
Popisek: Corey Competore, zabit při pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa

„Zemřel jako hrdina,“ řekla Helen Comperatoreová, manželka Coreyho Comperatoreho, který zemřel při pokusu o atentát na bývalého prezidenta Spojených států Donalda Trumpa v Pensylvánii.

Inženýr a otec dvou dětí Corey Comperatore spolu s rodinou sledoval z tribuny Trumpův projev. Když se ozvala střelba, Comperatore se vrhl před svou rodinu, aby ji vlastním tělem ochránil, řekla jeho žena pensylvánskému guvernérovi Joshi Shapirovi.

Ona sama i jejich dvě dcery vyvázly bez zranění. Sám Comperatore však svým zraněním podlehl.

Zesnulý Comperatore disponoval účtem na sociální síti X, kam občasně přispíval komentáři. Lidé na X ovšem objevili některé jeho starší příspěvky týkající se probíhající války na Ukrajině. „Přestaňte financovat Ukrajinu,“ požadoval Comperatore v příspěvku z 27. září 2023.

„Vypadá to, že my jsme přestali financovat tebe,“ posměšně pod Comperatoreho příspěvek napsal jeden z uživatelů sítě X jen pár hodin po jeho smrti.

„Ukrajina tě překonala,“ přisadil si další z uživatelů.

„Způsob, jakým si zastavil financování Ukrajiny, byl nejlepší,“ přispěl narážkou na to, že je Comperatore po smrti a nebude tak již nepřímo daněmi přispívat na financování Ukrajiny další uživatel.

„Přestaň dýchat,“ vzkázal pak další z uživatelů sítě.

„Seru ti na tvůj zasranej ksicht,“ vzkázal mu pak ukrajinsky další uživatel na X.

Další se pak smrti a příspěvku Comperatoreho jen smáli.

„Sbohem,“ rozloučil se s ním uživatel s ukrajinskou vlajkou vedle jména, který se prezentuje slovy „Sláva Ukrajině“ a „Pohrdejte komunismem a nacismem“.

V příspěvku z 3. února 2024 pak Comperatore na síti X pod jednou z koláží uvedl, že kdyby mohl, zachránil by z hořícího pokoje ruského prezidenta Vladimira Putina.  Na výběr byla dále Hillary Clintonová, Joe Biden nebo americká kongresmanka Alexandra Ocasio-Cortezová.

Jeden z uživatelů X v komentáři pod tento příspěvek napsal, že i když střelec z Pensylvánie nezasáhl jednoho zrádce – myšleno Trumpa, zasáhl jiného.

Další si přisadil, že Comperatoreho smrtí nebylo ztraceno nic hodnotného.

„Fašisto,“ vyčetl mu další.

„Jsem tak rád, že jsi mrtvý,“ vzkázal jiný uživatel.

Uživatel Oleh se pak Comperatoreho jednoduše zeptal, jak se mu daří v pekle.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Alena Kratochvílová

Referendum

Tvrdíte, že chcete celostátní referendum. Proč takový zákon nepředložíte nebo jste o jeho přijetí neusilovali, když jste byli ve vládě? A jaké by podle vás mělo mít parametry. Kdo a za jakých podmínek by ho podle vás mohl vyvolat? Byl by jeho výsledek pro politiky závazný? A jste pro, aby se mohlo h...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 15.07.2024 11:15:34
Zmar Banderovcům! Hanba fašounům a pohrobkům Hitlera! Sláva Trumpovi, Orbánovi, Ficovi!

|  25 |  0

Další články z rubriky

„Přijměte Green Deal, a rychle.“ Kdo píše Fialovi? Jména, firmy, zájmy

19:44 „Přijměte Green Deal, a rychle.“ Kdo píše Fialovi? Jména, firmy, zájmy

Významná část českého byznysového prostředí vyzvala premiéra Petra Fialu, aby jeho vláda rychle schv…