V leteckých opravnách JOB AIR Technic bude probíhat údržba letadel Ryanair

05.10.2022 12:54 | Bleskově

Letecká opravna JOB AIR Technic sídlí na letišti Leoše Janáčka v Mošnově a patří do holdingu Czechoslovak Group, který vlastní český podnikatel Michal Strnad. Nyní došlo k dohodě s leteckým dopravcem Ryanair, že od listopadu začne v hangárech leteckých opraven pravidelná údržba irských letounů. Obě společnosti se dohodly na vyčlenění jedné opravárenské linky pro takzvanou těžkou údržbu letadel Ryanair.

V leteckých opravnách JOB AIR Technic bude probíhat údržba letadel Ryanair
Foto: Archiv JAT
Popisek: Pohled do hangáru JOB AIR Technik

Do opravny zamíří v průběhu zimní sezony minimálně šest strojů této společnosti.
 
„Přestože je v současnosti na trhu MRO zakázek dostatek, samozřejmě pozitivně vnímáme fakt, že díky uzavřené smlouvě budeme mít na celou zimní opravárenskou sezonu s dostatečným předstihem zajištěné částečné vytížení našich kapacit, což nám umožní efektivně plánovat naše další aktivity,“ uvádí v tiskové zprávě Vladimír Stulančák, generální ředitel JOB AIR Technic.
 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Spolupráce s Ryanair klade na letecké opravny vyšší nároky, protože dopravce, který provozuje flotilu několika set letounů, má ve zvyku mít stroje, jejichž údržbu nezajišťuje vlastními kapacitami, po celou dobu pod dohledem. I z toho důvodu je pozitivní zpráva, že si Ryanair pro těžkou údržbu svých letadel vybral právě JOB AIR Technic.
 
„Náš pětiletý plán růstu rozšíří naši flotilu na více než 600 letadel. Dohoda s JOB AIR Technic umožní společnosti Ryanair využívat v nadcházející zimní sezoně jeden slot pro těžkou údržbu. JOB AIR Technic má díky kvalitní nabídce služeb v tomto odvětví vynikající pověst a tato dohoda zajistí, že Ryanair bude mít flexibilitu, pokud jde o to, kam umístí svá letadla na sezonu zimní údržby," uvedl k uzavření dohody Neal McMahon, provozní ředitel společnosti Ryanair.
 
Letecké opravny JOB AIR Technic disponují dvěma opravárenskými hangáry, jež pojmou osm letounů typu Airbus rodiny A320, případně Boeing 737. Druhý hangár s dílenským zázemím otevřela společnost na začátku roku 2020. 
 
V minulém roce vygenerovaly letecké opravny tržby 796 milionů korun při EBITDA (pozn. red.: Zisk před započtením úroků, daní a odpisů) 111 milionů korun, což byl navzdory pandemii covid-19 nejlepší výsledek společnosti od roku 1993, kdy byla založena. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…