Giorgio Parisi, profesor římské univerzity La Sapienza a loňský laureát Nobelovy ceny za fyziku, sdílí na sociálních sítích návod, jak ušetřit energii při vaření těstovin.
- Původní text ZDE
Nobelista tvrdí, že v okamžiku, kdy voda dosáhne bodu varu a ponoří se do ní těstoviny, snižuje plyn na minimum. Podle něj lze plotnu i zcela vypnout. Důležité však je přikrýt hrnec pokličkou. Vaření pasty v Itálii s pokličkou na hrnci s těstovinami není dle tradice. A výsledky pokrm není podle kuchařů vůbec tak chutný.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: nab
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.