Věci veřejné jsou bez dluhů. Strana dostala přes 38 milionů

29.03.2012 12:01

Po ODS jsou Věci veřejné druhou stranou, která ParlamentnímListům.cz zaslala výsledky účetní závěry za rok 2011.

Věci veřejné jsou bez dluhů. Strana dostala přes 38 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John a Vít Bárta během jednání Poslanecké sněmovny

Za minulý rok tedy dosáhly VV hospodářského výsledku 19 milionů 439 tisíc korun. Celkové závazky ke konci loňského roku klesly z 24,5 milionu korun na něco málo přes 2 miliony korun.

"Většina zůstatkových závazků je ovšem vůči dodavatelům služeb pro Věci veřejné, přičemž drtivá většina závazků je ve splatnosti. Oddlužení bylo dosaženo díky zefektivnění hospodaření a také díky sponzorům a sympatizantům, kteří poskytli dary v celkové výši 38 a půl milionu korun," doplnil informace poslanec Michal Babák.

Zároveň se prý podařilo vyřešit všechny výtky forenzního šetření auditorské společnosti BDO z minulého roku. Mezi hlavními bylo například odstranění administrativních pochybení z roku 2010, které byly napraveny v účetnictví v roce 2011. Další chybou v roce 2010 byly nepřesnosti v evidenci výběru členských příspěvků. Položky roku 2010 byly proúčtovány do roku 2011. Buďto se tak stalo opravou duplicitního účtování do nákladů či byly proúčtovány chyby dodatečně do výnosů v celkové hodnotě jednoho milionu korun. Z toho byla zaplacena celková daň ve výši zhruba 150 tisíc korun.

Účetní závěrka roku 2011 byla podrobena kontrole nezávislého auditora. Podle jeho výroku je účetní závěrka věrný a poctivý obraz aktiv, pasiv a finanční situace politické strany Věci veřejné a nákladů, výnosů a výsledků jejího hospodaření za rok 2011 v souladu s českými účetními předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…