Veterán Charty a ČT: Greta je prorok, s tou se nediskutuje! A pokud ji nepodporuješ, tak jseš vychcaná ku*va

06.03.2020 12:41 | Zprávy

Bývalý poslanec Jan Štern, který později zakotvil v České televizi, má za to, že středoškolská ekologická aktivistka Greta Thunbergová je prorokem dnešní doby, kterou lze buď následovat, nebo popírat její varovná slova, ale to jen v případě, že budeme dál bezohledně ničit naše životní prostředí, až naše děti nebudou mít kde žít.

Veterán Charty a ČT: Greta je prorok, s tou se nediskutuje! A pokud ji nepodporuješ, tak jseš vychcaná ku*va
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Greta Thunbergová zavítala do Evropského parlamentu a řada lidí tuto mladou aktivistku opět kritizovala.

Podle publicisty Jana Šterna je ale Greta v podstatě prorokem, alespoň pokud chápeme proroka jako osobu, která nám zvěstuje naši budoucnost nebo odkrývá skryté stránky současnosti. A přesně to Greta Thunbergová dělá. Říká nám, že pokud budeme dál drancovat naši planetu, naše děti a vnuci nebudou mít kde žít.

Greta reprezentuje rozčílení nad touto naší bezohledností, je symbolem a morální výčitkou. Nelze tudíž na ni klást racionální požadavky obvyklé pro politické jednání. Greta není politik, je to prorok. Proto s ní nelze vést polemiku. Můžeš ji buď odmítnout a vymlouvat se, že planetě nic nehrozí. Nebo ji můžeš podporovat, protože nechceš být vychcaná kurva žijící na úkor svých potomků,“ napsal Štern na blogu Aktuálně.cz. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítězství Le Penové se nekoná. Levice ovládla volby

20:30 Vítězství Le Penové se nekoná. Levice ovládla volby

Nejvíce křesel ve druhém kole francouzských předčasných parlamentních voleb by podle předběžných prů…