Volím Trumpa, vzkázal Saša Vondra. Za jeho vlády se Putin k ničemu neodhodlal

24.10.2024 19:10 | Monitoring

Poslanec Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS) v rozhovoru pro Český rozhlas prozradil, že v amerických prezidentských volbách má jeho podporu republikánský kandidát Donald Trump, protože za jeho vlády se ruský vůdce Vladimir Putin držel zpátky. Trumpův návrat podle Vondry také může probudit Evropu.

Volím Trumpa, vzkázal Saša Vondra. Za jeho vlády se Putin k ničemu neodhodlal
Foto: Reprofoto: XTV
Popisek: Alexandr Vondra (ODS)

Vondra uvedl, že pokud by byl Američan, preferoval by v prezidentských volbách Donalda Trumpa před jeho soupeřkou Kamalou Harrisovou. „Volba je mezi sebestředným arogantním chlapíkem a zcela nezkušenou dámou, kterou obklopí mladí neomarxističtí vlčáci v Demokratické straně. Takže je to těžká volba, ale jsem pravičák. Kdybych byl Američan, tak si vyberu Trumpa,“ řekl Vondra v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

Rezervovaně se ale podle svých slov staví k Trumpovým výrokům, že pokud v prezidentských volbách zvítězí, vyřeší válečný konflikt na Ukrajině během krátké chvíle. „Je schopen komunikovat rázně a tvrdě. Několikrát připomínal historky ze své komunikace s Putinem, kdy mu říkal, že jestli se na Ukrajině pohne, tak mu rozstřílí kopule nad hlavou,“ poukazuje Vondra.

Zároveň zdůrazňuje, že za Trumpovy administrativy se ruský prezident Putin k ničemu neodvážil. Kdežto za vlády jeho předchůdce Baracka Obamy zabral v roce 2014 Putin Krym a část Donbasu a za vlády Baracka Obamy a za jeho nástupce Joea Bidena zaútočil šéf Kremlu na Ukrajinu.„V mezidobí se Putin k žádnému agresivnímu tahu neodhodlal. Je to o schopnosti přímo komunikovat. Když si velcí lídři ani neberou telefon, je to známka něčeho nedobrého. A někdy je třeba dát tvrdý vzkaz, a to si myslím, že Trump umí líp než Harrisová,“ míní europoslanec.

Alexandr Vondra také věří, že Trump může Evropu probudit do reality také v otázkách Green Dealu nebo migrace, zároveň se ale obává eskalace obchodních válek a předhánění se v tom, kdo zavede vyšší cla.

 

 

 

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 14 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Rozpočet ve Sněmovně, Kalousek u telefonu. Vláda asi věří, že voličům nabulíkuje cokoliv

18:21 Rozpočet ve Sněmovně, Kalousek u telefonu. Vláda asi věří, že voličům nabulíkuje cokoliv

Bývalý ministr financí a nyní i bývalý člen TOP 09 Miroslav Kalousek velmi silně nesouhlasí s navrže…