Výroky zástupců pětikoalice. Občan si je neověří a ČT to neudělá. Jenže Bobošíková vše odhalila

04.10.2022 22:47 | Ze sítí

„Pětikoaliční pokrytectví.“ Moderátorka Jana Bobošíková v pořadu Aby bylo jasno zhodnotila komunální a senátní volby. Zaměřila se především na neúspěch Miroslavy Němcové (ODS), která ostře kritizovala kandidátku do Senátu Janu Nagyovou (ANO). A odhalila některé STANisty a lidovce, kteří se neodvážili kandidovat pod vládní značkou.

Výroky zástupců pětikoalice. Občan si je neověří a ČT to neudělá. Jenže Bobošíková vše odhalila
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jana Bobošíková

„Všimli jste si, s jakou samozřejmou arogancí a zpupností označuje vládní koalice sama sebe a své kandidáty za demokratické? Kdo není členem pětikoalice, je ‚populista a extremista‘,“ uvedla Bobošíková a připomněla slova šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, že „vyhrála slušnost“.

Na příkladu senátorky Miroslavy Němcové Bobošíková ukázala, co podle koalice zřejmě ona „slušnost“ znamená. „Senátorka z ODS Mirka Němcová se nechala slyšet, že proti senátoru Vystrčilovi kandiduje na Vysočině ‚štangle salámu‘,“ připomněla tweet Němcové na adresu protikandidátky z hnutí ANO Jany Nagyové.

 

 

Její pozornosti neušlo ani vyjádření příznivce TOP 09 Jiřího Lobkowicze, který podporoval kandidáta TOP 09 Tomáše Czernina a „populistovi“ Babišovi vzkázal: „Pane Babiš, zatímco vaše rodina skákala po stromech, jedli banány a navzájem si čichali k zadku, rodina Czerninů téměř deset století chránila tuto zemi před debily jako jste vy.“ – „Vskutku šlechetné,“ dodala Bobošíková a zmínila ještě další útočné komentáře vůči Babišovi.

Podívala se také, jak platí Vystrčilovo rčení na „slušnou a demokratickou pětikoalici“, že „lidé hodnotí podle toho, jak politiky znají“. „Ve Žďáře nad Sázavou kandidovala do městského zastupitelstva Vystrčilova stranická kolegyně, senátorka Němcová z ODS. To je ta ‚slušná politička‘, pro kterou je politická konkurentka ‚štangle salámu‘. Hádejte, jak skončila? Podobně jako Alena Schillerová, které to ovšem šéf Senátu Vystrčil vyčítá, na posledním místě. Prostě lidé hodnotí podle toho, jak politiky znají, že?“ aplikovala Bobošíková Vystrčilův výrok na neúspěch Němcové.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
Připomněla, že v Jihlavě v komunálních volbách hnutí ANO bodovalo daleko víc než politici ODS. „Víte, že ve Francii vystudovaná poslankyně ODS Eva Decroix, podle které ‚Babiš něco mele v péřovce‘, se do zastupitelstva v Jihlavě vůbec nedostala? Dostala se tam Jana Nagyová z hnutí ANO, tedy podle neúspěšné Mirky Němcové z ODS ona ‚štangle salámu‘,“ podotkla Bobošíková.

„Tak takovou hru s námi hrají politici koalice Spolu na sociálních sítích; siláckými výroky těží z toho, že občan zatížen starostmi všedního dne nepůjde ověřovat relevanci jejich výroků. A veřejnoprávní televize? Ta to neudělá, byť je to její práce,“ shrnula Bobošíková.

Také zmínila, že i mnozí vrcholní politici Rakušanova STANu, včetně amerického stážisty Jana Farského, ve volbách úplně pohořeli.

„Jan Lipavský (Piráti) kandidoval do zastupitelstva v Semilech, raději se schoval na kandidátce s názvem Pro Semily. A víte, jak skončil? Poslední. Také poslankyně STAN Barbora Urbanová nekandidovala pod vládní značkou; v Dolních Břežanech kandidovala pod sdružením Rozkvět. Prostě, lidé hodnotí politiky podle toho, jak je znají,“ poznamenala Bobošíková s tím, že podobně „pseudonymně“ kandidovali i někteří lidovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …