Vystrčil, nebo Nagyová? Železný z ČT si přisadil. Nebyl sám

30.09.2022 18:24 | Ze sítí

Moderátor veřejnoprávní České televize Jakub Železný se dnes na svém twitterovém profilu vyjádřil ke druhému kolu senátních voleb, konkrétně k velmi napjatě sledovanému obvodu Jihlava. Zde o senátorské křeslo bojuje šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS) proti Janě Nagyové (ANO). Ženě, jež čelí obžalobě v kauze Čapí hnízdo a kterou velmi výrazně v jejím boji podporuje šéf hnutí ANO Andrej Babiš. K senátním volbám se vyjádřil také novinář Tomáš Etzler.

Vystrčil, nebo Nagyová? Železný z ČT si přisadil. Nebyl sám
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jakub Železný

„Všiml jsem si, že advokát Eduard Bruna figuroval už ve dvou obhajobách v kauzách dvou obžalovaných Jan Nagyových. Kéž ho představitelka Arabely herečka Jana Nagyová nikdy nepotřebuje. A kéž v duelu o Senát mezi Milošem Vystrčilem a obžalovanou Janou Nagyovou zvítězí slušnost,“ poznamenal Železný na twitterovém účtu.

„Jihlava nyní rozhoduje mezi pracovitým, slušným, pokorným, u nás i ve světě váženým předsedou Senátu s jasným programem a trestně stíhanou loutkou Andreje Babiše, jejíž kandidatura nebyla jejím rozhodnutím, která požádá o imunitu ‚hned, jak vejde do dveří‘, a nemá žádný program,“ poznamenal k senátnímu duelu moderátor Tomáš Etzler.

Podle aktuální zprávy ČTK to vypadá, že duel na Jihlavsku bude také nadprůměrně voličsky navštěvovaný. Volební komise oslovené ČTK uváděly v tomto okrsku dvě hodiny po otevření volebních místností nejčastěji volební účast okolo deseti procent. Lidí chodí méně než minulý týden, kdy byly i komunální volby, ale není to zase tak výrazný propad, řekla členka jedné z volebních komisí v Jihlavě. V Brtnici přišla asi desetina voličů. V Telči na Jihlavsku, kde bude volit i Vystrčil, byla v jednom okrsku účast osm procent a v dalším skoro deset procent.

Voliči mohou ve druhém kole senátních voleb rozhodovat v příslušných senátních obvodech dnes do 22 hodin, zítra se pak volební místnosti otevřou od 8 do 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…