Z dividendy ČEZ pomůžeme lidem. Ale rozumně, ne jako Babiš, oznámil Fiala

19.06.2022 16:48 | Zprávy

Premiér a předseda ODS Petr Fiala v nedělní Partii CNN Prima NEWS prozradil, co jeho vláda udělá s dividendami z polostátní společnosti ČEZ. A vyčinil Andreji Babišovi (ANO)...

Z dividendy ČEZ pomůžeme lidem. Ale rozumně, ne jako Babiš, oznámil Fiala
Foto: screen: CNN Prima News
Popisek: Premiér Petr Fiala v pořadu Partie.

Vzhledem k rostoucím cenám energií je i energetický gigant ČEZ, polostátní firma, v dobré ekonomické kondici. Česká vláda získá z této firmy dividendy a premiér Petr Fiala popsal, co s těmito penězi jeho kabinet udělá. S jejich pomocí pomůže lidem. Ale pomůže jim rozumně. Na rozdíl od předchozí vlády Andreje Babiše (ANO). Obhajoval i krok ODS, kdy ještě ve spolupráci s tehdy vládním hnutím ANO došlo ke zrušení superhrubé mzdy.

„V těžkých chvílích jsme nechali lidem více peněz. Lidé je mají a nakládají s nimi podle vlastního uvážení. Je to otázka ideově politická, jestli lidem víc brát a přerozdělovat, nebo naopak. Babišova vláda nás zadlužila, půjčovala si enormní množství peněz. Kdyby toto nebylo, byla by inflace okolo deseti procent, nezapomeňte na nezodpovědnost předchozí vlády,“ vysvětlil předseda vlády.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Předseda EU“ Orbán u Putina. Toto se v Kremlu odehrálo

18:28 „Předseda EU“ Orbán u Putina. Toto se v Kremlu odehrálo

V Kremlu probíhá jednání mezi maďarským premiérem Viktorem Orbánem, který navštívil Moskvu po návště…