Železný v jednu v noci nadával na Rusko. Tvrdě. Jako Pekarová

07.11.2022 8:45 | Ze sítí

Rusko je teroristický stát. Na tom se shodla spousta mediálně známých osobností od Jakuba Železného, po Markétu Pekarovou (TOP 09). Rozbuškou pro tyto reakce bylo usnesení Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny a nedělní Partie na Primě, kde proti sobě stanul Radek Vondráček (ANO) a Jan Lipavský (Piráti).

Železný v jednu v noci nadával na Rusko. Tvrdě. Jako Pekarová
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jakub Železný

„Zahraniční výbor označuje v souladu s rezolucí Parlamentního shromáždění Rady Evropy současný ruský režim za teroristický.“

Tak zní přesně ocitovaná část usnesení Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny, která o víkendu rezonovala médii i sociálními sítěmi v České republice, ale i jinde.

K tématu se vyjádřil v noci z neděle na pondělí i moderátor České televize Jakub Železný. Konkrétně okolo jedné hodiny ranní.

„Rusko samozřejmě je teroristický stát! Jsem o tom přesvědčen,“ začal svůj příspěvek, který na twitteru doplnil o fotografii znaku Ruské federace politého červenou barvou, nekompromisně.

„Mé právo! Tak jako myslet si své (neříkám co) o někom (neříkám o kom), kdo se v Rusku sešel s lidmi ze sankčních seznamů, poskakoval na místě, kde by to slušného člověka nenapadlo a…x dalších nepochopitelných věcí. J.,“ pokračoval Železný v možné narážce na vystoupení Radka Vondráčka (ANO) v pořadu Partie Terezy Tománkové na CNN Prima NEWS a jeho roky starou návštěvu Ruska.

Na pořad odkazují i Piráti, kteří ho okomentovali zase na svém twitterovém účtu.

„Nazývejme věci pravými jmény. Ruský režim je teroristický a jejich útoky na civilisty a kritickou infrastrukturu to jen dokazují,“ napsali s tím, že to jasně řekl ministr zahraničí Jan Lipavský právě ve zmíněné Partii na Primě.

S pirátským viděním obsahu diskuse na Primě ale nesouhlasil její další aktér, a tím byl Radek Vondráček (ANO). Ten v úvodu svého tweetu vyjádřil svoji podporu Ukrajině, ale i názor, že by se mělo jednat o mírovém ukončení válečného konfliktu.

„Podporovat a stát plně na straně Ukrajiny a zároveň mluvit o míru není ani hanba ani protimluv,“ uvedl a pokračoval odkazem na složitou domluvu s „aktivistou“ Lipavským.

„Ale když začnete mluvit s aktivisty, jako je pan ministr Lipavský, o konci války, jediné co umí, tak z vás dělá ruského švába,“ upozornil na oblíbené přirovnání vládnoucích stran.

Vraťme se ale k výše zmíněnému usnesení zahraničního výboru. To na svém twitteru okomentoval předseda tohoto výboru Marek Ženíšek (TOP 09).

Zahraniční výbor Poslanecké sněmovny, kterému mám tu čest předsedat, schválil následující usnesení – režim v Rusku je teroristický,“ napsal Ženíšek a pokračoval.

„Je na čase nazývat věci pravými jmény. Chováš se jako terorista, jsi terorista a s teroristy se nevyjednává,“ je si Ženíšek jistý.

Na to zareagovala předsedkyně Poslanecké sněmovny a Ženíškova šéfová z TOP 09 Markéta Pekarová.

„Chováš se jako terorista, jsi terorista,“ zopakovala Ženíškova slova a připojila konstatování, že je ráda, že to jasně pojmenováváme.

Na Ženíška se ve svém příspěvku na twitteru obrátil i politický komentátor Alexander Mitrofanov.

„Rozhodnutí vašeho výboru žije na ruské síti vlastním životem. Jeden od druhého kopíruje zprávu, že Česko prohlásilo Rusko za teroristický stát,“ okomentoval dosah zprávy o usnesení Zahraničního výboru až na ruské sociální sítě.

„Dvakrát jsem se pokusil uvést věci na pravou míru, ale je to marné. Tak toho nechám,“ dodal zjevně ironicky Mitrofanov a komentář doprovodil mrkajícím smajlíkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…