Zemanovo zdraví? Drsná příhoda s jeho dcerou, bylo prý zle. Novinář čenichal

14.01.2020 13:27 | Zprávy

Novinář Jaroslav Kmenta minulý rok vydal knihu Rudý Zeman. V článku pro magazín Reportér se však věnoval Zemanovu zdraví. Indispozice se prý objevovaly už v roce 2018, ale Miloš Zeman se zatvrdil, že všechno zvládne, o čemž ho přesvědčovalo i okolí. Prezidenta prý až dcera Kateřina přesvědčila, aby vyhledal lékařskou pomoc. A také si došlápla na jeho okolí. „Takhle jste se o něj postarali?!“ vyčetla podle Kmenty Zemanovým spolupracovníkům.

Zemanovo zdraví? Drsná příhoda s jeho dcerou, bylo prý zle. Novinář čenichal
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vánoční poselství Miloše Zemana

Kmenta hned na začátku článku argumentuje, že voliči by měli znát prezidentův zdravotní stav. Podle novináře byl tento rok pro prezidenta těžký a jeho zdravotní stav mu neumožňuje vykonávat svou funkci tak aktivně jako například prezidentce sousedního Slovenska Čaputové. Kmenta se odvolává na své zdroje z Hradu, které mu prý sdělily, že tento rok bude zlomový. A pokud ho Miloš Zeman vydrží, tak je možné, že dokončí celé pětileté období.

Hrad dle novináře není na Zemanův zdravotní stav právě sdílný, přiznal jen cukrovku druhého typu a neuropatii obou nohou. „I z veřejných zdrojů je zřejmé, že stále hodně kouří a pije alkohol. Což mu těžko může pomáhat při překonávání zdravotních překážek, které se u lidí jeho věku objevují,“ shledává Kmenta.

Dodal, že zdravotní indispozice se objevovaly již v roce 2018, ale prezident se zatvrdil v přesvědčení, že vše zvládne. V tom ho prý utvrzovalo i jeho okolí. „Miloši, jsi nejlepší, pěkně jsi to řekl,“ slýchával prý prezident od svých spolupracovníků. I jeho přátelé k němu dle Kmenty nebyli kritičtí.

Od jara 2019 se prý zdravotní komplikace objevovaly častěji. „V červenci přijel prezident na poslední rozloučení se zesnulým přítelem, exšéfem JZD Slušovice Františkem Čubou. Už tehdy vystupoval z vládní limuzíny na náměstí ve Slušovicích velmi těžce. Podařilo se mu to s námahou a jen s pomocí ochranky pak ustál nejistý krok. Aby do kostela vůbec došel, musel se dvakrát zastavit a srovnat se,“ ilustruje Kmenta a doplňuje, že na Zemi živitelce jezdil elektrickým vozíkem, při jmenování nového soudce válčil s mikrofonem a při setkání s diplomaty málem upadl. „Na vojenském zasedání na generálním štábu armády v Praze ztratil botu,“ doplnil Kmenta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …