Zklamaná poslankyně ODS: Chtěla důstojně pohovořit o vazbě NATO a nebezpečí Putina. Ale strčili ji na čtvrtou ranní

27.08.2022 18:57

Opoziční poslanci z řad ANO a SPD od nástupu pětikoaliční vlády Petra Fialy (ODS) již mnohokrát sáhli k parlamentním obstrukcím a protáhli jednací čas o desítky hodin. Předseda SPD při poslední sněmovní debatě neváhal sáhnout k osobnímu útoku na předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Poslankyně Eva Decroix (ODS) si po skončení posledního jednání položila otázku, kde vlastně pokles české politické kultury skončí.

Zklamaná poslankyně ODS: Chtěla důstojně pohovořit o vazbě NATO a nebezpečí Putina. Ale strčili ji na čtvrtou ranní
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Opoziční poslanci ANO a SPD za posledních osm měsíců nejednou sáhli k obstrukcím.

Nejinak tomu bylo i v pátek, resp. v noci z pátku na sobotu, neboť jednání Sněmovny se opět notně protáhlo, a to už při snaze koalice schválit program jednání. Opoziční poslanci ANO a SPD využili řadu hodin k tomu, aby obvinili vládu ODS, TOP 09, lidovců, Pirátů a STAN, že lidem v aktuální krizi vůlbec nepomáhá.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Psali jsme: Okamura řádil ve Sněmovně. Přišel útok na Pekarovou. Už možná za hranou.

Nakonec Sněmovna program schůze schválila a v sobotu nad ránem odsouhlasili přijetí Švédska a Finska do NATO. U obou zemí hlasovalo pro přijetí do NATO více než 130 poslanců včetně většiny poslanců SPD.  

Poslankyně Decroix napsala k jednání pár slov.

„Takový to, když ti předseda zahraničního výboru nabídne být zpravodajem ratifikace přístupového protokolu Finsko, Švédsko do NATO… … a ty už vidíš ten historický okamžik, kdy v důstojné atmosféře ve Sněmovně předneseš projev o důležitosti severoatlantické vazby, rozpínavosti Ruska, bezpečnosti, hodnotách, historii neutrality a ratifikačním procesu v ostatních státech… … a pak se někdy mezi čtvrtou a pátou ráno doplazíš k pultíku, v drobné mlze vidíš plnou Sněmovnu, která po celodenním výplachu tmářství chce buď umřít, nebo rychle hlasovat a spát, tak vyblekotáš pár vět suma sumárum… a je to!“ konstatovala poslankyně.

„6.07 jsem doma v Jihlavě. Jdu chvíli spát a přemýšlet, kam až v té destrukci parlamentní kultury můžeme zajít…,“ dodala posléze.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…