Zklamaný Zdechovský: V téhle větě je všechno...

01.10.2022 20:58

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský si posteskl nad prodavačkou, se kterou se setkal v obchodě. Dozvěděl se od ní, že za Babiše by bylo líp. I to, jak by to šéf hnutí ANO zařídil.

Zklamaný Zdechovský: V téhle větě je všechno...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)  si při nákupech vyslechl poznámku jedné z prodavaček.

„Dnes paní u pokladny říká, že Petr Fiala může za drahé energie. Kdyby tam byl Babiš, tak by se to nikdy nestalo. Ptám se jí, proč si to myslí? Babiš by se prý domluvil s Putinem... V té větě je všechno. Ano, za koblihu a paštiku cokoliv. A takto si tu žijeme,“ posteskl si Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Posléze se přidal ještě k jedné poznámce – že potraviny, které jsou z pohledu spotřebitelů podstatně dražší, začasté prodává právě koncern Andreje Babiše Agrofert, dočasně odložený ve svěřenském fondu.

Tomáš Zdechovský promlouvá

V polovině září v rozhovoru pro Právo Babiš popsal, jak by situaci řešil.

„Už 18. února jsem vyzval k zastropování, protože 16. února se k tomu rozhodli Slováci. Ale jak premiér Fiala, tak ministr Síkela ještě na konci srpna říkali, že zastropování cen na národní úrovni vlastně nejde. Už to měli udělat dávno a dát strop za megawatt elektřiny 1500 korun, jako to mají Slováci (v ČR to má být 6000 korun včetně DPH). Hlavní problém je v tom, že nechávají obrovský zisk těm třem výrobcům elektřiny,“ rozjel se Babiš.

„Teď přišli s tím, že pomohou průmyslovým firmám, ale ten návrh, který představil ministr Síkela, má obrovský korupční potenciál jako ‚prase‘. Jak to bude fungovat? Ministr vybere z klobouku osm tisíc firem, kterým dá dotace? Proč tam nejsou transparentní pravidla? Když jsme dělali kompenzace za covidu, tak to bylo jasné. Dělali to úředníci a bylo to transparentní,“ pokračoval šéf hnutí ANO.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…