Prezidentskou volbu jsme nebrali vážně, komentuje prohru senátor ODS

30.01.2013 17:58 | Zprávy

Občanští demokraté utrpěli při výběru příští hlavy státu drtivou porážku, protože klání o Hrad nikdy nebrali vážně, prohlásil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu senátor a předseda ODS na Praze 9 Tomáš Kladívko.

Prezidentskou volbu jsme nebrali vážně, komentuje prohru senátor ODS
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Senátor Tomáš Kladívko

„My jsme asi věděli už před rokem, kdy byl schválen ústavní zákon o tom, že prezident bude volen přímo, že to není vize členů ODS. Víceméně i ten výběr kandidáta, který jsme se rozhodli dělat vnitřními primárkami, ukázal, že mnoho členů se s tím neztotožnilo, protože účast byla zhruba čtvrtinová,“ vysvětlil Kladívko. 

„To byl trošičku signál, že to ODS nebere tak úplně vážně, a nevzala to vážně ani při realizaci té volby. Myslím si, že spousta lidí nevolila v prvním kole Přemysla Sobotku,“ upozornil. 

Kandidát občanských demokratů skončil v prezidentských volbách s necelými třemi procenty hlasů na předposledním místě. Členové ODS byli z neúspěchu Přemysla Sobotky rozladěni. Předseda strany Petr Nečas vyjádřil přesvědčení, že občanské demokraty poškodila mimo jiné amnestie nebo nedostatečná podpora médií. Z ODS se také ozývají hlasy o nutnosti získat zpět důvěru voličů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Přesun války do ČR. Komu dluží Fiala

12:37 Drulák: Přesun války do ČR. Komu dluží Fiala

Politolog Petr Drulák poskytl rozhovor platformě Svědomí národa. Uvedl, že v současné vládě Petra Fi…