Alena Vitásková: „Mír a prosperita České republiky“

16.10.2022 16:30 | Tisková zpráva

„Popletená tetka“ Sedláčková, úvaha žurnalisty ve výslužbě a sto tisíc podpisů pro Vitáskovou

Alena Vitásková: „Mír a prosperita České republiky“
Foto: Jiří Skupien
Popisek: Alena Vitásková

Prezidentské volby se blíží. Mediální prostor před Vánocemi bude zaplněn předvolebními mítinky prezidentských kandidátů. Domnívám se, že většina občanů by raději přivítala sváteční adventní náladu, posezení s přáteli, pohodu. Ze strany médií by očekávali méně špatných zpráv, více projevu vzájemné tolerantnosti, nikoliv rozdělování občanů do „nějakých skupin“, jejich nálepkování.

Nemyslím si, že nový prezident/prezidentka by měli být volení v atmosféře strachu, nenávisti, zloby, dehonestací. Jsem zastánce noblesy a možnosti se vyjádřit, aniž by člověk musel následně snášet urážky a dehonestace od těch, kteří mají názor jiný. Pokud se takto vyřádí frustrovaný neúspěšný občan, tak jeho urážky lze vzít shovívavě s pochopením jeho sníženého IQ. Po rozhovoru v televizním pořadu Seznam „Ptám se já“ s redaktorkou Veronikou Sedláčkovou jsem měla zajímavé setkání.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Venčila jsem svého pejska. Pejskaři jsou taková „zvláštní“ skupina lidí, prý jsme národ pejskařů. Při jedné z těchto procházek jsem potkala staršího pána s pejskem, který mě oslovil pozdravem a otázkou:

„Vy jste paní Vitásková?“ Přiznala jsem se, že jsem. Pak jsem se již k slovu nedostala. Dozvěděla jsem se, že mě sleduje i s manželkou a celou rodinou již dlouhou dobu a nyní mě sledoval pochopitelně také ve výše uvedeném pořadu. Očekávala jsem, že mi začne radit, co mám dělat s rukama, že se nemám, nebo mám usmívat, že to jsem měla říct, a to zase neměla. Spletla jsem se. Začal hodnotit moderátorku.

To již jsem se zeptala, kdo vlastně je a čím se živí, nebo živil, že tomu tak rozumí. Nějak bez účasti sdělil, že vyučoval žurnalistiku. Tak jsem se již více nevyptávala. Ale ještě nyní se směji tomu, když řekl: „Popletená tetka Sedláčková, k ní již nechoďte, k ní jde jen blbec.“ Z hovoru jsem pochopila, že já jsem „blbec“, že jsem tam šla, a Sedláčková je „popletená tetka“. Nevím, kdo z nás dvou je na tom hůře.

Nenechám se vmanipulovat žádnou „popletenou tetkou“ do něčeho s čím nesouhlasím. Jsem pacifistka, chci mír – ne válku, chci prosperitu České republiky – ne bankroty firem, nezaměstnanost, bídu, inflaci. Já chci, abychom žili normální plnohodnotný život, aby naše děti nás nemusely proklínat.

Alena Vitásková
Dne 16. 10. 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…