Miroslav Josef Bezecný: ChciVálkové už mají jistě zakoupené jízdenky na Ukrajinu

25.06.2024 9:44 | Glosa

Mladý traktorista pokojně oral pole v blízkosti rusko-čínské hranice. Náhle byl napaden dvěma čínskými tanky. Traktorista střelbu opětoval, a po skončení akce odletěl zpět na základnu. (Tolik agentura TASS.) Nepřipomíná vám to prohlášení naší současné vlády?

Miroslav Josef Bezecný: ChciVálkové už mají jistě zakoupené jízdenky na Ukrajinu
Foto: Repro: X
Popisek: "Blyatmobile" - ruský tank

Komu prospěje válka na Ukrajině? Není příliš nebezpečné, dál válku prodlužovat a podporovat, když tím jen chciVálkové dosahují opačného výsledku - sjednocování Asiatů a muslimů  proti Evropě? Znovu se ptám: "Komu prospěje válka na Ukrajině?" Komu prospěje bratrovražedný boj dvou vítězných států? Poražené státy ve druhé světové válce si dnes musí pochrochtávat, že dva vítězné státy proti sobě bojují. Básník František Hrubín kdysi napsal: "Běs marně staví k řadě řadu. V zádech meč města Stalingradu, po kusech zvrací ruský chléb". Byl snad Hrubín proruský trol, dezolát a chcimír? Je opravdu potřeba, aby se všichni ti chciVálkové nad sebou zamysleli. Znovu musím zdůraznit, že slavní listopadoví revolucionáři slibovali informovanost a referenda k důležitým záležitostem.

V současné době je, opět, mnohdy kontroverzní rozhodnutí, státní tajemství, a referenda se nekonají. Jak si vůbec lidé mohou dovolit do toho vládě kecat? A tak opět musíme držet hubu a krok. ChciVálkové mají již jistě zakoupené jízdenky na Ukrajinu, aby mohli aktivně bojovat proti Rusku, a tím podpořit pomstu Německa a Francie za prohrané války. A také Ameriky, které vítězství Ukrajiny a Ruska, ve druhé světové válce, znemožnilo stát se jediným policajtem světa. Humanitární pomoc Ukrajině - ano. Ale, jako správný rozvratný živel, protestuji proti zásilkám zbraní z Česka na Ukrajinu. Již dnes je potřeba dělat seznamy lidí, kteří chtějí bojovat na Ukrajině (za pecí se dobře bojuje, že) ale hlavně lidí, kteří chtějí, aby byly posílány zbraně na Ukrajinu. Každý, kdo s tím souhlasí, bude muset, ze svého soukromého majetku, České republice zbraně nahradit.  "Je v nás však touha zadržet ten nezadržitelný pád, zastavit umírání alespoň v požehnané hodině početí. Je v nás však prostá touha - žít". (František Hrubín)

Miroslav Josef Bezecný, člen okresního předsednictva ČSSD (nyní prý socdem)

P.S.: Mám již připravený zubní kartáček a zubní pastu, až přijdou: "Vstávaj pane redaktore, nelekají se. Jdeme v noci, nejsme však zloději, jenom komise". (K.H. Borovský)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Soumrak lidovců a televizní daň

12:26 Ladislav Jakl: Soumrak lidovců a televizní daň

Denní glosa Ladislava Jakla