MMR: V roce 2012 pomůžeme cestovnímu ruchu 60 miliony

02.12.2011 10:35 | Zprávy

Celkem 60 miliony korun hodlá v příštím roce pomoci Ministerstvo pro místní rozvoj ČR v oblasti cestovního ruchu. V rámci Národního programu podpory cestovního ruchu, podprogramu Cestování dostupné všem je výzva otevřená až do 17. února 2012.

MMR: V roce 2012 pomůžeme cestovnímu ruchu 60 miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Podpora bude poskytována formou dotace, která může dosáhnout maximální výše 50% celkových uznatelných výdajů akce a je určena podnikatelským subjektům. Maximální možná výše celkových výdajů akce 5 milionů korun. „V době probíhající ekonomické recese jsou investice do zvyšování kvality služeb v cestovním ruchu velmi nezastupitelné," uvedl Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj. Bližší informace jsou na webových stránkách MMR ČR.

Žadatelé se mohou o dotace hlásit ve třech oblastech podpory:

  1. Rekonstrukci/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované turisty podél pěších tras, naučných stezek, cyklotras a zdrojových tras pro zvýšení návštěvnosti včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.
  2. Zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu (musí se jednat o atraktivity nadregionálního a regionálního významu, případně atraktivity ležící v blízkosti pěších tras, naučných stezek, cyklotras a dálkových mezinárodních cyklotras). Projekty vztahující se k dopravě musí být zaměřené na ochranu životního prostředí a podporu ekologicky šetrných forem cestovního ruchu (rozvoj ekologicky šetrné dopravy v místě atraktivity, doprava do místa atraktivity a doprava v rámci atraktivity) včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.
  3. Zavedení (zlepšení) vytvoření navigačních a informačních systémů pro sluchově a zrakové postižené účastníky cestovního ruchu a návštěvníky atraktivit cestovního ruchu včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.

Dále čtěte:
Jankovský: Zákonem o veřejných zakázkách chceme zlepšit férové a otevřené zadávání
Ministr Jankovský: Úpravy novely jsou pro stát Pyrrhovým vítězstvím
MMR: Novela zákona o veřejných zakázkách není v chaosu ##PROFIL 1977##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Senát zůstává i nadále bez radikálně levicové opozice

6:03 KSČM: Senát zůstává i nadále bez radikálně levicové opozice

Kandidáti koalice STAČILO! letos uspěli nejen ve volbách do Evropského parlamentu, kde získali dva p…