Ministr Drábek: Poslanec Urban má pravdu, takhle nároďák skutečné hrát nemůžeme

06.11.2011 15:05 | Zprávy

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2011

Ministr Drábek: Poslanec Urban má pravdu, takhle nároďák skutečné hrát nemůžeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Ještě jednou dobré dopoledne, vážené kolegyně, vážení kolegové. Chci se přihlásit k tomu, co tady říkal kolega Urban. Ano, je to prostě jeden nároďák. A myslím si, že je zbytečné ty argumenty vyhrocovat tak, jak to tady vidíme v řadě příspěvků. Možná jste si všimli, že dnes už nereaguji tak intenzivně jako včera nebo předevčírem a čím je to způsobeno, je naprosto jasné. Protože já jsem včera i předevčírem trpělivě vysvětloval, proč navrhujeme opatření tak, jak navrhujeme. Ale když potom po těch vysvětleních slyšíte popáté, pošesté, posedmé a někdy i poosmé znovu a znovu ten samý argument, který byl vysvětlen, tak to potom skutečně nevím, jak hrát společně za ten nároďák.

To se potom velmi těžko hledá společné řešení. Potom tady hlasujeme o námitkách, že někdo nemohl vystoupit potřetí, tak se ale podívejte do stenozáznamu, kteří poslanci opakují to, co říkali jejich straničtí kolegové před hodinou, před dvěma hodinami, minulý den, předminulý den.

Ano, pojďme společně pracovat na tom, aby výsledek byl co nejlepší. Já si myslím, že umíme ukázat položky a návrhy, které se takovýmto způsobem diskutovaly. Přece sociální reforma, jejíž dva tisky máte v tuto chvíli před sebou, tak se diskutuje rok na půdě sociálního výboru se všemi poslanci bez ohledu na to, jestli jsou koaliční nebo opoziční.

Samozřejmě, že velmi intenzívně spolupracují i opoziční poslanci z obou opozičních politických stran, samozřejmě, že jsou velmi vážně brány jejich názory. Není to tak, jak to vypadá někdy na plénu, ve výborech se pracuje normálně, normálně se diskutuje a myslím si, že přes léto bylo jasně vidět, jak jsme řadu opatření upravili. Není to černá a bílá. A pokud máme dojít ke společným výsledkům, tak je asi nejspíš potřeba, aby toto byl normální styl práce.

Já jenom připomenu to, co jsem tady už zdůrazňoval včera, předevčírem, že sociální reforma je tím typickým příkladem, kde se dokonce podařilo to, že jednu část sociální reformy schválil Senát. Přes všechny invektivy, které tady padaly na plénu, a je potřeba to připomenout, protože na půdě sociálního výboru probíhala normální korektní diskuse, poté najednou na plénu to bylo černobílé. A poté naprostá většina sociálnědemokratických senátorů se k tisku, který se týká zdravotně postižených osob, přihlásila a hlasovala pro. A vrátíme se sem do Poslanecké sněmovny a zase tady slyšíme včera, předevčírem, jak sociální reforma poškozuje zdravotně postižené občany.

Pokud máme hrát za společný národní tým, tak takhle prostě těžko. (Potlesk zprava.)

Více:
Máme většinu a prostě vyhrajeme, řekl u Moravce Stanjura z ODS

##PROFIL 1374##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Přijďte k volbám a volte sociální demokracii

10:02 Seďa (SOCDEM): Přijďte k volbám a volte sociální demokracii

Dnes začínají volby do ZZK a jsou důležité z pophledu občana pro zachování kvality a dostupnosti veř…