Ministr Kuba: Zaměřím se na podporu podnikatelů

16.11.2011 19:24 | Zprávy

Premiér Petr Nečas dnes uvedl do úřadu nového ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu.

Ministr Kuba: Zaměřím se na podporu podnikatelů
Foto: Redakce
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

"Musím říci, že Martin Kuba je autentický člověk s autentickými politickými názory, které je ochoten prosazovat, veřejně hájit. Jako statutární náměstek jihočeského hejtmana má zkušenost s řízením týmu a zabýval se i ekonomickými otázkami. Má také zkušenosti s podnikáním," řekl premiér Petr Nečas při uvádění nového ministra do funkce.Nový ministr průmyslu se zaměří na podporu podnikatelů

Ministr Martin Kuba se chce zasadit především o prosazování zájmů českých podnikatelů. „Znamená to dokončení a realizaci všech klíčových strategií a opatření, která ministerstvo připravuje, což je dokončení aktualizace státní energetické koncepce, prosazení exportní strategie, implementace Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a zlepšení našeho postavení v očích investorů díky nové proinvestiční strategii," dodal ministr Martin Kuba.

Martin Kuba přebírá Ministerstvo průmyslu a obchodu po Martinu Kocourkovi. Svému předchůdci dnes poděkoval za práci, kterou na ministerstvu odvedl.

„Úřad ministra průmyslu a obchodu přebírám v době, kdy ekonomické vyhlídky nejsou zrovna růžové. Evropská unie včetně České republiky stojí na hraně recese, a proto je mou hlavní prioritou připravit nás, naše podnikatele, na možný příchod tohoto složitého období. Zároveň ale budu usilovat o to, abych právě v této době prosadil zásadní strukturální změny, které vybudují pevné základy naší ekonomiky na léta dopředu," zdůraznil nově jmenovaný člen vlády.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba byl dosud náměstkem hejtmana Jihočeského kraje. Dříve působil jako lékař záchranné služby a anesteziolog na oddělení kardiochirurgie ARO Nemocnice České Budějovice. Později se věnoval soukromému podnikání.

Více:
Kuba jmenován ministrem. Bývalý šéf Zimola: Je to pracovitý člověk


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krutílek (ODS): Česká republika získala významné ekonomické portfolio

16:04 Krutílek (ODS): Česká republika získala významné ekonomické portfolio

Nominací Jozefa Síkely na post komisaře pro mezinárodní partnerství získala podle europoslanců za OD…