„Ještě máte čas se omluvit.“ Vidlákovo poslední varování po útoku na důchodkyni

31.07.2024 12:15 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN Útok na brněnskou důchodkyni, která mlčky protestovala proti Fialově vládě? „Mám jedno doporučení pro pachatele. Teď právě má poslední šanci nasypat si popel na hlavu, veřejně se přiznat, omluvit se, projevit účinnou lítost a poprosit paní Libušku o odpuštění,“ vzkazuje údajnému pachateli moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. Paní Libuška prý co nevidět podepíše dohodu s advokátem. Sterzik s ParlamentnímiListy.cz hovořil i o olympijských hrách nebo trestu pro „výrobce nelegálních potravin“.

„Ještě máte čas se omluvit.“ Vidlákovo poslední varování po útoku na důchodkyni
Foto: Daniela Černá
Popisek: Daniel Sterzik, bloger známý jako Vidlák, ředitel Institutu českého venkova a drobný zemědělec

Na Vyškovsku došlo k závažné věci. Byl odhalen „nelegální výrobce masných výrobků, sádla a sýrů“ a hrozí mu pokuta 50 milionů Kč. Viz přiložený článek. Jak vysokou společenskou nebezpečnost tohoto jednání vidíte?

No hroznou. Chlap choval kuřata, dělal si sýry, občas picnul prase a přebytky nabídl k prodeji přes internet. Vzhledem k tomu, že svoje výrobky sám konzumoval a přežil to, tak je zřejmě nedělal až tak špatně. Sice jsem se z článku nedozvěděl, jak vypadal jeho prodej sádla, ale představuju si, že někde na fejsbůku napsal, že má nadbytečné sádlo ze zabijačky, nechá ho za sto padesát korun kilo a jestli ho někdo chce, ať si přijde. 

Ještě že máme bdělou veterinární správu, a ještě bdělejší potravinářskou inspekci, která si na něj došlápla a zavře ho, až zčerná. Já to pořád říkám, když umíte udělat marmeládu, nenabízejte ji na sociálních sítích, protože si ji u vás brzy koupí můra z inspekce, která si vás pak podá, a ještě bude mít pocit z dobře vykonané práce. 

Letos vůbec inspektoři přitvrdili. Už zničili den otevřených sklepů ve Chvalovicích, kde jste si mohl koupit naprosté skvosty. Dělali to tam šikovní strejcové s vybroušeným jazýčkem, ale bohužel, neměli na etiketách napsáno, kolik je ve víně přesně alkoholu a neměli tam čárový kód, protože se tím neživili, ale dělali si nektar pro radost. 

Připomeňte mi, kdybych se někdy stal ministrem zemědělství, tak tohle musí okamžitě skončit. 

Jinak, Piráti, konkrétně paní Michailidu, vytáhli do boje s chlastem. Že by se alkohol měl přestat prodávat večer a měl by se zdražit, protože je stejně zlý jako marihuana, a přitom je laciný a dostupný. Jak se k tomuto srovnání postavit?

Tak já paní Michailidu rozumím. Když naposled Piráti vytáhli do boje proti CO2, přišli o dva mandáty v eurovolbách. Když pak chtěl Bartoš předvést svoje ajťácké schopnosti, tak svou digitalizací stavebního řízení v podstatě zastavil výstavbu v této zemi a dal důvod nenávidět vládu i těm, kteří ještě mají dost peněz, aby si něco chtěli postavit. Grýndýl Pirátům nepomohl, digitalizace jim nepomohla, tak snad je zachrání Michailidu s bojem proti alkoholu v zemi, která je na chlastu kompletně postavená. Znáte to, nad alkoholem ještě nikdo nevyhrál, akorát Moraváci remizovali. Paní Michailidu čeká stejně žalostný konec jako Markétu Pekarovou Adamovou, která zase chce zdanit tichá vína. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

pirátská fetka gregorová europoslankyně,probanderovská onuce v tv označila dostála ze stačilo za proruskou šp*nu , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusekupecSamo , 31.07.2024 15:42:38
"Viditelně rozladěná Gregorová ve studiu zareagovala ostře: „Chtěla bych se jasně vymezit vůči tomu, co tu pan Dostál tak nenápadně naznačil, že Ukrajinci, kteří prchali před dvěma lety před válkou, byli neonacisté. Ukrajinci byli napadená země Ruskem, vy proruská špíno!" ************************************************* kolaboranti s banderovskými nácky jsou čím dál tím agresivnější

|  19 |  0

Další články z rubriky

Fiala je pevný asi jako vykydnutý pudink. Šichtařová o slibech, na které se vláda vykašlala

14:25 Fiala je pevný asi jako vykydnutý pudink. Šichtařová o slibech, na které se vláda vykašlala

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Vláda Petra Fialy se ani nepokouší splnit to, co si sama napsala do své…