Drulák: Výbuch Nord Streamu jako vražda Kennedyho. Co vám předložili

15.08.2024 13:02 | Rozhovor

Média přišla s informacemi, podle kterých německá prokuratura vydala zatykač na ukrajinského občana, potápěče, který se prý podílel na sabotážní akci. Podle politologa a bývalého elitního diplomata Petra Druláka má nejspíš akce hlubší pozadí, které nám ale nikdo nesděluje. Profesor Drulák to srovnává s atentátem na prezidenta USA Kennedyho. „Víme sice, že ho zabil Lee Harvey Osvald, ale pro koho to dělal, to už ne. Předložili nám příběh, se kterým se máme spokojit,“ podotýká.

Drulák: Výbuch Nord Streamu jako vražda Kennedyho. Co vám předložili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Drulák

Dopis eurokomisaře Bretona majiteli sítě X Elonu Muskovi způsobil poprask. Končící komisař Muskovi hrozil, že pokud nebude respektovat evropské nařízení DSA o údajně škodlivém obsahu, použije EU „veškeré nástroje“, aby zjednala pořádek. Financial Times napsaly, že dopis byl odeslán bez souhlasu von der Leyenové. Podle většiny kritiků jde o jasnou cenzuru. Jak to vnímáte?

Jde o dlouhodobý spor mezi Bretonem a Muskem o regulaci bývalého twitteru, protože Elon Musk dal na jaře veřejně najevo, že se ho Evropská komise pokoušela vydírat s tím, že když jim dá přístup k něčemu, na co nemají nárok, nebudou ho obtěžovat. Musk kontruje, že hájí svobodu projevu proti Evropské komisi. Je to pouze další kolo v celém sporu. 

Nestihl jsem zaregistrovat, že se von der Leyenová od této věci distancovala. Může to být způsobeno i tím, že si uvědomuje, že Trump za několik málo měsíců může být v Bílém domě. Leyenová coby hlavní agent amerického vlivu v Evropě si musí dávat pozor, aby mohla tuto roli dál plnit, což nepůjde při neustálém boji proti Trumpovi. I toto může mít vliv.

Na druhou stranu Thierry Breton nejspíš v Evropské komisi končí, takže se možná profiluje pro nějakou svou budoucí práci a chce se zviditelnit čistě jen na trhu práce. Tato komise končí, Leyenová pokračuje, ale Breton nejspíš ne. Proto na sebe upozorňuje jako bojovník proti všemu, co liberálně-oligarchická elita nesnáší.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Svede se to na ukrajince a nikdo nemusí platit stovky miliard Euro škody. ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 15.08.2024 14:24:13
Ukrajinec se prý opil, sáhl do kapsy kalhot zaletěl do Polska, zde pronajel loď, tou odstrčil USA-NATO lodě z cesty skočil do moře podminoval plynovody na několika místech a odpolul zase chlastat. Já tomu věřím. Kdo ne, je proruský šváb, nepřítel lidu, válkokazič, a zaplatí stovky miliard Euro firmám které jsou poškozeny.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Tak takovéto problémy řešíme s nepřizpůsobivými… Policista od Okamury promluvil

4:46 Tak takovéto problémy řešíme s nepřizpůsobivými… Policista od Okamury promluvil

ROZHOVOR „Stoupající napětí v české společnosti je stále intenzivnější a domnívám se, že krajské vo…