Co si myslíte o kvalitě potravin prodávaných v Česku?
Myslím si, že kvalita potravin odpovídá úsilí, které pro zabezpečení kvality vynakládáme. Říkáte, že se opět začalo diskutovat o kvalitě. A co ještě děláme pro zabezpečení kvality? Já nevím. Nemůžeme chtít vysokou kvalitu a nic pro ni neudělat. Člověk pracuje, má-li k práci důvod. Člověk vyrábí kvalitní výrobky, má-li k takové činnosti důvod. Ten důvod však zatím nebyl formulován. Proto diskuze o kvalitě nic neřeší.
Méně kvalitní potraviny jsou k nám dováženy ze zahraničí. Myslíte si, že vývozci potravin ze zahraničí považují Česko jako zemi druhé kategorie?
Máme štěstí, že za špatnou kvalitu potravin můžeme obvinit zahraničí. České zemědělství mělo například asi tisíc hektarů skleníků, dnes jich má okolo pětadvaceti hektarů. Proto české zemědělství nemůže produkovat žádnou zeleninu a proto ji musí dovážet. Obdobně české zemědělství silně omezilo živočišnou produkci a proto maso, mléčné výrobky a další musí dovážet.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Jan Rychetský