Václav Krása: Země NATO chtějí válku. Falešný pláč nad mrtvými dětmi

14.07.2024 0:01 | Rozhovor

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Česká televize i rozhlas by měly přesně popsat, jakou službu veřejnosti za získané peníze nabídnou,“ říká ohledně zvýšení koncesionářských poplatků Václav Krása, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR a expert Trikolory pro sociální oblast. Padlo slovo „daň“ a zmínil „manipulaci občanů“. Vyjádřil se k „diplomatické aktivitě“ maďarského premiéra Orbána i k volbám ve Francii. Vysvětlil také, co si myslí o korespondenčních volbách. Nevynechal ani tragédii na Filosofické fakultě.

Václav Krása: Země NATO chtějí válku. Falešný pláč nad mrtvými dětmi
Foto: Archiv VK
Popisek: Václav Krása, kandidát do Senátu v roce 2020 za hnutí Trikolóra

„Nejdůležitější událostí posledních dní je nepochybně návštěva maďarského premiéra Viktora Orbána v Kyjevě a v Moskvě,“ napsal jste na svůj facebookový profil. Někteří ale Orbánovi jeho návštěvu Moskvy zazlívají. Takže, co k ní říci? Proč je podle Vás tak důležitá?

Viktor Orbán pokračuje ve své diplomatické aktivitě, aby se pokusil, jako předseda Rady Evropy, přiblížit příměří ve válce Rusko – Ukrajina. Tento týden byl v Číně a provádí další diplomatické kroky, které mají nastartovat dialog. Je až s podivem, co se strhlo kolem jeho aktivit. Je vidět, že západní země nemají žádnou vůli přiblížit se k příměří a zastavit tento konflikt, který devastuje Ukrajinu a zabíjí denně stovky lidí. Ekonomické důsledky nesou na svých bedrech občané zemí, které dodávají Ukrajině obrovské množství zbraní, finančních prostředků a zařízení. Evropské země postupně militarizují svoje ekonomiky, a to nemůže do budoucna přinést nic dobrého. Viktor Orbán se snaží být prostředníkem ve válečném konfliktu. Jak uvedl, jako Maďar by mohl být tím nezávislým zprostředkovatelem ve válce mezi slovanskými národy. Samozřejmě, že i on si uvědomuje, že je to válka velmocí prostřednictvím dvou slovanských národů. Hrozí vážné nebezpečí, že konflikt přeroste hranice Ukrajiny, a potom Bůh s námi. To, co se strhlo kolem iniciativy maďarského premiéra, mě překvapilo. Míra nenávisti, míra odmítání jasně dokumentuje, že země NATO chtějí válku. Možná lokální, ale válku. Potom je falešný pláč nad smrtí dětí, které ve válce zemřou. Ve volbách nedostali naši politici mandát k zatažení naší země do válečného konfliktu.

Podívejme se na tolik diskutované volby ve Francii. Překvapil Vás výsledek? A jaký, nejen politický, ale třeba i ekonomický vývoj ve Francii teď očekávat?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Upřimnost teto vlady, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevodnař , 14.07.2024 9:35:29
se krasne ukazuje!!! Pro postizene voliče se neda udělat nic (asi tisic problemu) ale pro volice ktereho vlastne zname na zaklade "čestneho prohlašeni" se přetrhneme!! Je toto normalni?????

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vyloučené lokality, podnikavci a neziskovky. Ekonomka Turková chce zlomit ústeckou tragédii

16:39 Vyloučené lokality, podnikavci a neziskovky. Ekonomka Turková chce zlomit ústeckou tragédii

Sociálně vyloučené lokality jsou důsledkem špatné politiky předchozích vlád, které umožnily spekulat…