Aš: Ve městě se budeme moci projekt historickým autobusem

26.06.2024 16:31 | Tisková zpráva

Historický, naleštěný, starý veterán respektive autobus značky Škoda RTO se bude už brzy prohánět po Aši a okolí. Autobus bude jezdit přes prázdniny každý víkend. Cílem je podpořit cestovní ruch v Aši a poskytnout místním příjemný a praktický zážitek.

Aš: Ve městě se budeme moci projekt historickým autobusem
Foto: wikipedia
Popisek:

Novinkou bude ale také i sobotní takzvaný „Party bus“, který bude navážet cestující z Františkových Lázní a Hazlova do Aše na kulturní akce, které převážně pořádá LaRitma jako je například Beerfest, Slavnosti 120ti let rozhledny, Slavnosti města Aš, koncert skupiny Alkehol, ale také i na letní kino. „Můžeme říci, že je to takový „Baby produkt“ cestovního ruchu, který je zaměřený na lázeňské hosty a návštěvníky Františkových Lázní, aby v rámci fakultativního výletu poznávali Aš. Našim návštěvníkům chceme představit to, čím se Aš může pyšnit,“ sděluje produktový manažer cestovního ruchu Zdeněk Soukup.

Výlety budou postavené na historii, kulturních a sportovních zážitcích na vrchu Háj. „Budou zde probíhat komentované prohlídky s průvodcem. Chceme prezentovat Goethovo náměstí, park Historie, Time Trip, takže ukážeme pomocí virtuální reality Aš, jak vypadala v době svého rozkvětu. Určitě návštěvníky potěší strávené chvíle v obou ašských muzeích, které zajišťuje Muzeum Aš, a jelikož letos slaví naše rozhledna 120 let, tak i toto je jasná zastávka, která nesmí chybět. Mimo jiné s tím také souvisí i nové označení památníků, takže cesta na rozhlednu bude o to příjemnější a poutavější,“ uvádí Zdeněk Soukup.

A co je pro Ašáky důležité? Tuto zážitkovou jízdu mohou využít například na cestu do nejbližšího lázeňského města například na zmrzlinu, hrad Seeberg, do Aquaparku, Soosu a podobně. „Ašáci by také mohli pozvat své kamarády, kteří jsou z Hazlova a Františkových Lázní, aby dorazili na akce do Aše, protože autobus vždy jede zpět po ukončení akce, což vnímám jako velký benefit, protože nemusí řešit odvoz, když si budou chtít dopřát mnoho zábavy a nějaké ty drinky,“ dodává s úsměvem Zdeněk Soukup.

Jízdné do třinácti let zdarma a jednorázové jízdné vyjde na padesát korun, což vyjde levněji než běžnými MHD spoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

11:17 Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

Řidiči, nohu z plynu! V Okružní ulici začne od pondělí 1. července v ostrém provozu fungovat stacion…