Hradec Králové: V Sukových sadech zvýší bezpečnost nové kamery

18.08.2022 12:47 | Tisková zpráva

V Hradci Králové funguje již 23 let městský kamerový systém, který přispívá ke zvýšení bezpečnosti na veřejných prostranstvích města. Kamery jsou již rozmístěny na většině míst, kde dochází k vyšší koncentraci osob. Tato místa nyní doplní také Sukovy sady u Gočárovy třídy, kamery by sem měly být instalovány do konce listopadu.

Hradec Králové: V Sukových sadech zvýší bezpečnost nové kamery
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Kamery na veřejných prostranstvích jsou nezbytným prvkem moderní doby. Díky nim může městská policie rychleji reagovat na vznik neočekávané situace, ať už se jedná o případy ohrožení osob, majetku či narušení veřejného pořádku. Právě pokrytí kamerovým systémem na takto významném veřejném prostranství jako jsou Sukovy sady proto považujeme spolu s městskou policií za velmi vhodné. Záměr nám také podpořila komise místní samosprávy Pražské Předměstí,“ uvádí primátor města Alexandr Hrabálek. Pořízení nových kamer do Sukových sadů na svém včerejším zasedání schválili radní města, na jejich pořízení je připraveno 480 tisíc korun. Instalovány by sem měly být nejpozději do konce listopadu.

Nákup kamer plánuje město z velké části financovat prostřednictvím dotace z Ministerstva vnitra České republiky v rámci projektů prevence kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…