Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

18.05.2024 11:33 | Tisková zpráva

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny Světlé 3014. Varnsdorf navíc uspěl s žádostí o dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR z programu Nová zelená úsporám.

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta
Foto: Varnsdorf
Popisek: Varnsdorf

Další rozsáhlou investiční akcí pro letošní rok bude zateplení dvanáctipatrového panelového domu v ulici Karolíny Světlé, který má 59 bytových jednotek o velikosti 3+1, 2+kk a 1+1. Ten je poslední v majetku města, který čeká na rekonstrukci. „V současné chvíli běží nutná administrativa. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by během června dojít k předání k staveniště a následně zahájení prací,“ vysvětluje místostarosta města Jiří Sucharda.

Předmětem zakázky je zateplení obvodového pláště domu včetně provedení nového střešního pláště, zasklení lodžií a úprava obou vstupů do objektu. Termín realizace se bude odvíjet v závislosti na uzavření smluv o dílo, stavební práce by poté měly trvat šest měsíců. Cena díla bude závislá na výběrovém řízení, město má však v rozpočtu připraveno šestnáct milionů korun.

Varnsdorf za poslední roky investoval desítky milionů korun do zvelebování panelových a bytových domů v jeho majetku. V loňském roce prošel rekonstrukcí pečovatelský dům v Lesní ulici a panelový dům v Kmochově ulici. Před čtyřmi roky dostaly zase nový kabát panelové domy v Křižíkově ulici nedaleko plaveckého bazénu.

Město připravuje i další investiční akce. Jednou z nich bude celková rekonstrukce administrativní budovy s vrátnicí u varnsdorfské nemocnice, která byla postavena v akci Z a byla dokončena v roce 1958. Kromě výměny oken, nové střechy a zateplení se tak počítá i s úpravnou vnitřních prostor. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…