A nebyly by to opravdové ostatky, kdyby městem neteklo víno a nevoněly zabíjačkové dobroty. To vše připravené místními vinaři, pěkně po domácku. „My jsme se po loňských zkušenostech obzvláště zásobili, takže máme samozřejmě jitrnice, jelita, zabíjačkovou polévku, ovary, škvarky, ale i třeba milosti, koblihy a jabka s křenem, které k tomu taky patří. K tomu naše nejlepší víno a může se začít slavit. Ano, začali jsme letos hodně brzy, ale ostatky se v průběhu té předpostní doby můžou slavit kdykoliv a víme, že příští týden nás čekají jarní prázdniny, kdy spousta rodin odjíždí pryč, proto jsme to zahájili takto zprudka letos,“ smál se předseda spolku vinařů Pavel Košulič.
Nejen o jídle a víně však byl prosluněný den. Pozvání do bohatého programu přijali i zástupci radnice. „Já mám radost, že s panem místostarostou můžeme předat klíče od města Milevským maškarám, se kterými nás pojí dlouhé přátelství a spolupráce. Oni tady umí vytvořit tu správnou masopustní atmosféru a věřím, že nám město vrátí v původním stavu,“ laškovala starostka Hana Potměšilová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV