Jindřichův Hradec: Účastníci podzimního Pedálu se sejdou na letišti

01.10.2024 10:44 | Tisková zpráva

Akce s názvem Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál oficiálně uzavře letní turistickou sezónu ve městě. Společné šlápnutí do pedálu je tentokrát naplánováno na sobotu 5. října, přičemž start i cíl bude pro účastníky akce tentokrát Letiště Jindřichův Hradec. Připraveny jsou tři různě dlouhé a náročné trasy.

Jindřichův Hradec: Účastníci podzimního Pedálu se sejdou na letišti
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Jindřichohradečáci o svou oblíbenou cyklistickou vyjížďku nepřijdou ani letos na podzim. Akce s názvem Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál oficiálně uzavře letní turistickou sezónu ve městě nad Vajgarem. Společné šlápnutí do pedálu je tentokrát naplánováno na sobotu 5. října, přičemž start i cíl bude pro účastníky akce totožný: Letiště Jindřichův Hradec. Pro všechny, kteří rádi aktivně tráví volný čas, jsou připraveny tři různě dlouhé a náročné trasy.

Nejkratší z nich je kromě cyklistů určena i pěším účastníkům a měří cca 10 km. Vede z jindřichohradeckého letiště do Děbolína, k rozhledně na Rýdově kopci, směrem na Matnou a přes Frankův dvůr zpět na letiště. Tato trasa je vhodná i pro kočárky.

Úvodní kilometry trasy č. 2 kopírují nejkratší trasu až k rozhledně Rýdův kopec. Dále pak trasa směřuje na sv. Barboru, Holenský dvůr, osadu Na Sýkoře, následně na Roseč, Buk, Frankův dvůr a přes sv. Jakub zpátky do místa startu – tedy na jindřichohradecké letiště. Její délka je cca 26 km.

Stejný úvod jako předchozí dvě trasy má i třetí, nejnáročnější trať měřící zhruba 45 km. Je naplánována opět z jindřichohradeckého letiště přes Děbolín a rozhlednu na Rýdově kopci, na sv. Barboru a Holenský dvůr, odtud na Cikar, Metel, Jemčinu a Roseč a přes místní část Buk, Frankův dvůr a sv. Jakub zpátky na letiště.

Start nejdelší trasy je naplánován na 12:30 hodin, kratší trasa a trasa pro pěší bude startovat ve 13 hodin. Losování tomboly, jejíž hlavní cenou je tradičně jízdní kolo, ale i mnoho dalších cen pro cyklisty proběhne v 16:30 hodin.

V cílové stanici čeká na všechny účastníky pestrý doprovodný program. Aeroklub Jindřichův Hradec z.s. připravil „Den otevřených dveří“, který bude na letišti probíhat již od 9:00 hodin.  Čekají vás bezplatné exkurze na řídící věži, komentované prohlídky hangárů a letadel, seznámení se s výcvikem létání a paravýcvikem. V nabídce budou i navijákové vzlety ve větroni za 500 Kč/os., zážitkové lety motorovými letouny za 150 Kč/min/3 osoby, včetně možnosti být „pilotem na zkoušku“(seznamovací let s instruktorem, při kterém pasažér letadlo ve vzduchu sám ovládá) za cenu 3 500 Kč/30 minut. Atraktivním bodem programu pro všechny věkové kategorie bude určitě nabídka aktivu BESIP. K dispozici budou trenažery, nárazový simulátor, testy a kvízy včetně drobných odměn. Agentura Duhovka si připravila fotokoutek, malování na obličej nebo tetování. Na stanovišti Policie ČR se zájemci dozvědí, jak se správně chovat v silničním provozu. Děti po úspěšném splnění testu se zaměřením na cyklisty a chodce dostanou drobnou odměnu. Nebude chybět ani auto dopravního inspektorátu s ukázkou techniky a s možností si auto prohlédnout. Městská policie nabídne zájemcům dětskou střelnici. S ukázkami první pomoci se pak tradičně bude prezentovat Oblastní spolek Českého červeného kříže. Sbor dobrovolných hasičů bude mít připravenou překážkovou dráhu s hasičskou tématikou.

V cíli bude možnost drobného občerstvení v budově letiště  a nebude chybět ani tradiční opékání špekáčků. Moderátorem celé akce bude Michal Arnošt.

Akci Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál pořádá město Jindřichův Hradec ve spolupráci s Jihočeským aktivem BESIP, Dopravním inspektorátem Policie ČR, Sborem dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec, Aeroklubem Jindřichův Hradec z.s. a Oblastním spolkem Českého červeného kříže. 

Partnerem akce je Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Mediální partneři akci: Radiohouse, měsíčník Žurnál-krásné články, měsíčník Neon a Jindřichohradecký deník

Změna programu vyhrazena: Každý se účastní akce na vlastní nebezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Jihlava: Zveme vás na Týden sociálních služeb

13:44 Jihlava: Zveme vás na Týden sociálních služeb

Týden sociálních služeb se v Jihlavě od 7. do 13. října 2024 a opět nabídne příležitost nahlédnout d…