Karviná: Díky Nadaci OKD je dokončena další revitalizace veřejného prostranství

11.09.2024 22:09 | Tisková zpráva

Nová parkovací stání a zatraktivněné veřejné prostranství slouží nově mezi ul. Nedbalovou a tř. 17. listopadu.

Karviná: Díky Nadaci OKD je dokončena další revitalizace veřejného prostranství
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

V Karviné skončila další modernizace veřejného prostranství. Tentokrát prošel proměnou vnitroblok na ul. Cihelní mezi třídou 17. listopadu a ulicí Nedbalovou. S financováním projektu pomohly peníze OKD. „Podali jsme si žádost, díky které jsme získali z Nadace OKD prostředky na realizaci revitalizace tohoto prostranství. Myslím, že když si porovnáme fotky, jak to vypadalo předtím a dnes, tak se to povedlo. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se o to zasloužili, včetně firmy, která v krátkém termínu odvedla dobrou práci. Doufám, že to tato investice bude dobře sloužit a bude se tady lidem líbit,“ řekl náměstek primátora Karviné Lukáš Raszyk (SOCDEM).

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7018 lidí

Dle prvních reakcí jsou místní s provedenými úpravami spokojení. Vlastní stavbě předcházelo kácení stromů a mýcení dřevin, následovaly přeložky a úpravy inženýrských sítí. Řidiči po celou dobu museli parkovat mimo stavbu. „To prostranství bylo takové neutěšené, lidé parkovali, kde mohli, protože každý chce parkovat u domu, navíc tady nebyl žádný prostor pro děti, takže jsme přišli s novou koncepcí řešení. Vznikla tu parkoviště, dětské hřiště, je tady výsadba nové zeleně. Věříme, že celé prostranství získalo i na hodnotě estetické kromě té technické,“ dodala vedoucí Odboru majetkového magistrátu Helena Bogoczová.

Nově je lidem k dispozici více parkovacích míst, a to celkem 79 plus 5 vyhrazených stání pro zdravotně postižené osoby. Oblast je navržena v dopravním režimu obytné zóny, což povede ke zklidnění dopravy a možnosti parkování pouze na vyznačených stáních. Realizací projektu došlo ke zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu a k zajištění bezpečného pohybu chodců mimo dopravní prostor.

Projekt „Zatraktivnění veřejného prostranství mezi ul. Nedbalovou a tř. 17. listopadu v Karviné“, registrační číslo projektu: 231410004 a projekt „Parkovací stání mezi ul. Nedbalovou a tř. 17. listopadu v Karviné“, registrační číslo projektu: 231410003, byly podpořeny z Výzvy Nadace OKD obcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

19:45 Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

Plzeň upraví plochu v Třebízského ulici před svým zimním stadionem. Zbourány budou turnikety, které …