Karviná: Díky Nadaci OKD je dokončena další revitalizace veřejného prostranství

11.09.2024 22:09 | Tisková zpráva

Nová parkovací stání a zatraktivněné veřejné prostranství slouží nově mezi ul. Nedbalovou a tř. 17. listopadu.

Karviná: Díky Nadaci OKD je dokončena další revitalizace veřejného prostranství
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

V Karviné skončila další modernizace veřejného prostranství. Tentokrát prošel proměnou vnitroblok na ul. Cihelní mezi třídou 17. listopadu a ulicí Nedbalovou. S financováním projektu pomohly peníze OKD. „Podali jsme si žádost, díky které jsme získali z Nadace OKD prostředky na realizaci revitalizace tohoto prostranství. Myslím, že když si porovnáme fotky, jak to vypadalo předtím a dnes, tak se to povedlo. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se o to zasloužili, včetně firmy, která v krátkém termínu odvedla dobrou práci. Doufám, že to tato investice bude dobře sloužit a bude se tady lidem líbit,“ řekl náměstek primátora Karviné Lukáš Raszyk (SOCDEM).

Dle prvních reakcí jsou místní s provedenými úpravami spokojení. Vlastní stavbě předcházelo kácení stromů a mýcení dřevin, následovaly přeložky a úpravy inženýrských sítí. Řidiči po celou dobu museli parkovat mimo stavbu. „To prostranství bylo takové neutěšené, lidé parkovali, kde mohli, protože každý chce parkovat u domu, navíc tady nebyl žádný prostor pro děti, takže jsme přišli s novou koncepcí řešení. Vznikla tu parkoviště, dětské hřiště, je tady výsadba nové zeleně. Věříme, že celé prostranství získalo i na hodnotě estetické kromě té technické,“ dodala vedoucí Odboru majetkového magistrátu Helena Bogoczová.

Nově je lidem k dispozici více parkovacích míst, a to celkem 79 plus 5 vyhrazených stání pro zdravotně postižené osoby. Oblast je navržena v dopravním režimu obytné zóny, což povede ke zklidnění dopravy a možnosti parkování pouze na vyznačených stáních. Realizací projektu došlo ke zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu a k zajištění bezpečného pohybu chodců mimo dopravní prostor.

Projekt „Zatraktivnění veřejného prostranství mezi ul. Nedbalovou a tř. 17. listopadu v Karviné“, registrační číslo projektu: 231410004 a projekt „Parkovací stání mezi ul. Nedbalovou a tř. 17. listopadu v Karviné“, registrační číslo projektu: 231410003, byly podpořeny z Výzvy Nadace OKD obcím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …