Kladno: Okružní křižovatky v Kročehlavech průjezdné od 1. září

29.08.2022 21:33 | Tisková zpráva

V noci na 1. září budou plně průjezdné nové kruhové objezdy v Kladně Kročehlavech. Provoz se zároveň vrátí také na navazující a zrekonstruovanou ulici Jaroslava Kociána. Práce na klíčových dopravních stavbách trvaly jen něco přes tři měsíce a budou hotové v původně stanoveném termínu.

Kladno: Okružní křižovatky v Kročehlavech průjezdné od 1. září
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Okružní křižovatka s novým prostranstvím u Městského stadionu Sletiště bude dokončena 7. září. Na tento datum ovšem plynule naváže uzavírka z důvodu konání tradičních Dnů města Kladna. Plného provozu u Sletiště se řidiči dočkají od úterý 13. září.

"Musím poděkovat všem Kladeňákům za trpělivost s uzavírkami při realizaci všech kruhových objezdů, velký dík samozřejmě patří i všem pracovníkům magistrátu a vedoucím jednotlivých odborů. Bez tohoto týmu, jejich podpory a práce, by ani jednu z investic nebylo možné v tomto čase a na takto vysoké úrovni dokončit. Tak, jak jsme slibovali, kročehlavské objezdy na začátek školního roku i otevřeme. Pouze u Sletiště jsme při napojovaní ulice Strouhalova zaznamenali menší zdržení, protože jsme při výkopových pracích narazili na vedení páteřních inženýrských sítí, které nebyly nikde zamalované. Jsem rád, že jsme se rozhodli investice rozjet o prázdniny, kdy je nejmenší provoz a děti nejezdí do školy,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Unikátně řešené kruhové objezdy na křižovatkách ulic Vodárenská, Milady Horákové, Jaroslava Kociána, na navazující křižovatce ulic Americká a Vodárenská a mezi výjezdem z Italské ulice od Kauflandu přispějí ke zklidnění, vyšší propustnosti, bezpečnosti a plynulosti provozu, a to v převážnou část dne.

Kompletní obnovou prošla navazující ulice Jaroslava Kociána, kde jsou nové povrchy silnice a chodníků, úprava jízdních pruhů umožnila přesunutí veřejného osvětlení mimo chodníky, které se tak rozšířily pro komfortnější užívání chodců i cyklistů. Upraveny byly také autobusové zastávky a vysázena nová zeleň.

Před Sletištěm finišují práce na kruhovém objezdu, který nyní spojuje ulice Františka Kloze, Sportovců, Strouhalovu ulici i nově řešené parkoviště u Sportovní haly. To bude sloužit i jako točna autobusů a veškerá doprava se tak vyhne zrekonstruovanému prostranství u vchodu do areálu Sletiště, kde se každý den pohybuje velké množství chodců a cyklistů. Zároveň je zde i velmi vzhledně vyřešen veřejný prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…