Kladno bude i nadále uznávat jízdní doklady PID

28.07.2022 19:33 | Tisková zpráva

Středočeský kraj po několika výzvách i nadále zcela odmítá jakkoliv věcně jednat, nedodal ani základní kvalifikované podklady a navíc do médií nadále šíří nepravdy, zmatené i chybné údaje. Opakované návrhy na nastolení věcného a odborného dialogu ze strany města Kladna vedou pouze k ignoraci krajem a navíc je Středočeský kraj vůbec nepřiznává. Z tohoto důvodu byly dnes poskytnuty nejen všechny tyto podklady médiím a konala se tisková konference.

Kladno bude i nadále uznávat jízdní doklady PID
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Středočeský kraj s platností od 1. září v systému PID v oblasti Kladenska přistoupil ke změnám tras linek a jízdních řádů. Jeho argumentace pro tento krok v tiskové zprávě vydané krajem (25.07.2022) obsahuje hanlivé a nepravdivé výroky i chybná fakta. Krajský radní Petr Borecký (STAN) zde například nejprve argumentuje nabídkou tzv. „nulové varianty“, podle které by Kladno na SDO nic nedoplácelo. O odstavec níže se už hovoří o chybějícím příspěvku města Kladna ve výši 12 milionů korun. Nezmiňuje ovšem fakt, že „nulová varianta“ počítá s jedním rokem, město Kladno by se muselo vzdát své MHD, kterou má vysoutěženou a nasmlouvanou s dopravcem na léta dopředu, a kraji by ve výsledku doplácelo řádově miliony korun ročně za linky jezdící po městě.

Opakovaná nepravdivá tvrzení o „nekomunikaci“ vedení města Kladna podtrhuje zveřejněný „Harmonogram komunikace ze strany SČK ohledně SDO se Statutárním městem Kladnem“, v němž například chybí v uvozovkách pouze dvě osobní jednání radního Boreckého s primátorem Volfem na kladenské radnici či opakované výzvy a korespondenci advokátní kanceláře Weinhold Legal.

V krajem prezentovaných změnách od 1. září jsou navíc uvedeny zjevné nesmysly, například že: „Ze systému PID budou vyňaty linky MHD Kladno: 601, 602, 603, 604, 605, 606, 608, 609, 610, 611, 613, 614 a 616. Na těchto linkách nebudou uznávány žádné jízdní doklady PID a dopravce nebude dostávat ze systému PID žádné kompenzace za protarifovací ztrátu mezi jízdným PID a tarifem MHD Kladno.“

Na uvedených linkách budou samozřejmě i nadále uznávány jízdní doklady PID, což je čistě v kompetenci kladenského magistrátu a MHD Kladno. „Pro občany Kladna se skoro nic nemění, komfort jim zajistíme. Krajem omezené či vyjmuté linky buď posílíme, nebo nahradíme. Nadále budeme v MHD Kladno uznávat lístky a lítačky PID,“ zdůraznil Milan Volf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…