Kopřivnice: Děti se pokusí uběhnout maratón jako Zátopek

22.09.2022 19:31 | Tisková zpráva

U příležitosti letošního 100. výročí narození Emila Zátopka se ve čtvrtek 22. září uskuteční Veselá olympiáda - zábavné odpoledne plné sportovních aktivit a ukázek sportů zejména pro děti předškolního věku.

Kopřivnice: Děti se pokusí uběhnout maratón jako Zátopek
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Všichni příchozí se budou moci zapojit do „Zátopkovské“ výzvy a pokusit se společně uběhnout maratón. Akce v režii místních školek odstartuje ve 14:30 u MŠ Ignáce Šustaly. Pro malé sportovce bude připraveno několik disciplín přiměřených jejich věku a také společná výzva, v níž se účastníci pokusí uběhnout maratón.

„Trasa povede areálem starého hřbitova. Půjde o krátká kolečka, která děti zvládnou uběhnout samy, případně v doprovodu rodičů. My budeme všechna uběhnutá kola sčítat a uvidíme, zda se nám podaří naběhat celkem 42 kilometrů. Není to lehký úkol, ale opravdová výzva. Doufáme, že nám bude přát počasí, aby nás mohlo přijít podpořit co nejvíce dětí se svými rodiči,“ uvedla vedoucí učitelka MŠ Záhumenní Lenka Šafářová.

„Akci pořádáme, abychom i dětem předškolního věku přiblížili Emila Zátopka a jeho významné výročí, které letos slavíme,“ doplnila Lenka Šafářová.

Cíl bude na zahradě MŠ Záhumenní, kde budou pro děti připraveny odměny a ukázky tréninků mladých fotbalistů a házenkářů. V případě nepříznivého počasí bude akce zrušena.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…