Kopřivnice: Radnice zjišťuje potřebu pomoci pro domácnosti, zasažené povodněmi

25.10.2024 22:09 | Tisková zpráva

Do konce ledna 2025 mohou obce žádat o mimořádnou vládní pomoc, určenou domácnostem zasaženým letošními povodněmi. Přestože Kopřivnice nepatří mezi nejpostiženější oblasti, některé domy v místních částech poškozeny byly, a proto radnice zjišťuje potřebnost finanční pomoci.

Kopřivnice: Radnice zjišťuje potřebu pomoci pro domácnosti, zasažené povodněmi
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Pomoc je určena na krytí výdajů, souvisejících s odstraněním povodňových škod na objektech, určených k bydlení, a na majetku, který je nezbytný pro provoz domácností. Spadají sem například kotle, kuchyňské spotřebiče či základní nábytek. Proplatit však není možné věci, na které domácnost získala peníze ze svého pojištění.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 5117 lidí

Podporu nelze čerpat na poškození pozemků, hospodářských objektů, oplocení, venkovních posezení, zahradního nábytku, bazénů apod. Nevztahuje se ani na nemovitosti, určené k podnikání. Radnice může získat průměrně 40 tisíc korun na jednu domácnost, přičemž ty nejpostiženější může podpořit vyšší částkou, zatímco méně zasažené domácnosti dostanou dotaci nižší.

S pomocí výborů místních částí a dobrovolných hasičů, kteří při povodních zasahovali, budou do postižených domácností distribuovány dotazníky. Vyplnit je lze také na webu města.

„Dotazník není žádostí o dotaci a jeho vyplněním nevzniká na poskytnutí dotace právní nárok. Slouží pouze k tomu, aby město získalo přehled o počtu postižených domácností, velikosti finanční potřeby, a následně mohlo požádat o vládní prostředky, které budou v případě schválení rozděleny mezi postižené domácnosti,“ uvedla Lenka Šimečková z odboru rozvoje města, na kterou se lidé mohou obracet se souvisejícími dotazy - tel. 556 879 670, e-mail lenka.simeckova@koprivnice.cz.

Potřebuje vaše domácnost pomoc po zářijové povodni? Dotazník najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kopřivnice: Radnice zjišťuje potřebu pomoci pro domácnosti, zasažené povodněmi

22:09 Kopřivnice: Radnice zjišťuje potřebu pomoci pro domácnosti, zasažené povodněmi

Do konce ledna 2025 mohou obce žádat o mimořádnou vládní pomoc, určenou domácnostem zasaženým letošn…