Liberec opět ve filmu. Bohdan Karásek natočí Mistryni

23.08.2024 16:48 | Monitoring

Do Liberce na konci srpna zamíří filmaři. Režisér Bohdan Karásek bude ve dnech od 26. srpna do 5. září v ulicích města natáčet film Mistryně.

Liberec opět ve filmu. Bohdan Karásek natočí Mistryni
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Vyprávět bude o mladé lékařce, která žije s partnerem v Jablonci a dojíždí pracovat do liberecké nemocnice. Vede vcelku spokojený rodinný život. Jednoho dne se setkává se svým bývalým partnerem, se kterým si i po dlouhé době mají stále co říct a stále v nich panuje oboustranná náklonnost.

Jedná se o další film Bohdana Karáska po úspěšném Karel, já a ty, který získal Cenu Kritiky a nominace na Českého lva. Film vzniká v koprodukci s Českou televizí a ve společnosti Beginner's Mind producenta Ondřeje Lukeše. V hlavních rolích Marie Švestková, Jiří Havelka a Lukáš Bouzek.

Příběh je zasazen přímo do Liberce, ve snímku se tak objeví mnoho lokalit, historická zástavba, parky, nemocnice nebo také dětské hřiště. V Krajské nemocnici Liberec budou filmaři ve dnech 26. a 27. 8. Natáčení nenaruší provoz nemocnice. Ve středu 28. 8. se bude natáčet v Parku Paměti národa, 29. 8. a 30. 8. v lesoparku Králův háj, 5. 9. na dětském hřišti v Parku Prokopa Holého s tím, že pohyb veřejnosti bude omezen pouze v časech ostrých záběrů.
Filmovat se bude také v ulicích města, natáčení omezí zejména parkování v těchto lokalitách:

Ulice Bednářská - 26.8.2024 a 27.8.2024 - zábor jednoho jízdního pruhu a uzavření jednoho chodníku. Na vozovce bude vždy zachován jeden jízdní pruh. Dále zábor 7 parkovacích míst v návštěvnické zóně LB16.

Ulice Humpolecká - 28.8.2024 - zábor 13 stávajících parkovacích míst pro zaparkování vozidel štábu a techniky.

Ulice Dělostřelecká a Letců - 30.8.2024 - zábor parkování, v okamžiku záběru bude zastavena doprava včetně chodců na dobu maximálně 5 minut.

Ulice Felberova a Na Ladech - 3.9.2024 - zábor parkování, v okamžiku záběru bude zastavena doprava včetně chodců na dobu maximálně 5 minut.

Ulice Holého - 5.9.2024 - zábor parkování, v okamžiku záběru bude zastavena doprava včetně chodců na dobu maximálně 5 minut.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

22:09 Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

Atraktivní místo k novému bydlení nabízí obytný blok Nové Lauby, který byl dokončen v historickém ce…