Liberec opět ve filmu. Bohdan Karásek natočí Mistryni

23.08.2024 16:48 | Monitoring

Do Liberce na konci srpna zamíří filmaři. Režisér Bohdan Karásek bude ve dnech od 26. srpna do 5. září v ulicích města natáčet film Mistryně.

Liberec opět ve filmu. Bohdan Karásek natočí Mistryni
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Vyprávět bude o mladé lékařce, která žije s partnerem v Jablonci a dojíždí pracovat do liberecké nemocnice. Vede vcelku spokojený rodinný život. Jednoho dne se setkává se svým bývalým partnerem, se kterým si i po dlouhé době mají stále co říct a stále v nich panuje oboustranná náklonnost.

Jedná se o další film Bohdana Karáska po úspěšném Karel, já a ty, který získal Cenu Kritiky a nominace na Českého lva. Film vzniká v koprodukci s Českou televizí a ve společnosti Beginner's Mind producenta Ondřeje Lukeše. V hlavních rolích Marie Švestková, Jiří Havelka a Lukáš Bouzek.

Příběh je zasazen přímo do Liberce, ve snímku se tak objeví mnoho lokalit, historická zástavba, parky, nemocnice nebo také dětské hřiště. V Krajské nemocnici Liberec budou filmaři ve dnech 26. a 27. 8. Natáčení nenaruší provoz nemocnice. Ve středu 28. 8. se bude natáčet v Parku Paměti národa, 29. 8. a 30. 8. v lesoparku Králův háj, 5. 9. na dětském hřišti v Parku Prokopa Holého s tím, že pohyb veřejnosti bude omezen pouze v časech ostrých záběrů.
Filmovat se bude také v ulicích města, natáčení omezí zejména parkování v těchto lokalitách:

Ulice Bednářská - 26.8.2024 a 27.8.2024 - zábor jednoho jízdního pruhu a uzavření jednoho chodníku. Na vozovce bude vždy zachován jeden jízdní pruh. Dále zábor 7 parkovacích míst v návštěvnické zóně LB16.

Ulice Humpolecká - 28.8.2024 - zábor 13 stávajících parkovacích míst pro zaparkování vozidel štábu a techniky.

Ulice Dělostřelecká a Letců - 30.8.2024 - zábor parkování, v okamžiku záběru bude zastavena doprava včetně chodců na dobu maximálně 5 minut.

Ulice Felberova a Na Ladech - 3.9.2024 - zábor parkování, v okamžiku záběru bude zastavena doprava včetně chodců na dobu maximálně 5 minut.

Ulice Holého - 5.9.2024 - zábor parkování, v okamžiku záběru bude zastavena doprava včetně chodců na dobu maximálně 5 minut.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

22:41 Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

Liberec může definitivně podepsat smlouvu na rekonstrukci plaveckého bazénu, kterou na základě soutě…