Opava: Oslava Dne stromů v sadech Svobody

01.10.2024 22:41 | Tisková zpráva

Oslava v okolí Ptačího vrchu rozvíří listí v sadech Svobody v neděli 20. října odpoledne, tedy přesně v den, kdy stromy slaví svůj svátek. Bude pestrá jako podzim.

Opava: Oslava Dne stromů v sadech Svobody
Foto: Opava
Popisek: Opava

Maminky s dětmi potěší oblíbené podzimní tvoření a květinová dílna, kde si mohou vyrobit třeba věneček na dveře. Ti odvážní se na chvíli stanou stromolezci a nakouknou do korun velikánů. Lesníci, zahradníci a zahrádkáři, včelaři, arboristé, myslivci, a další přírodovědci zodpoví vaše otázky. „Našli jste neznámou houbu? Chcete vědět, jaké odrůdy jablek máte ve své zahradě? Navštivte mykologickou a zahrádkářskou poradnu. Pokud si chcete vyrobit krmítko pro ptáky, vyplatí se přijít již ve 13 hodin, kdy akce startuje,“ láká na akci Kateřina Durčáková, koordinátorka EVVO z opavského magistrátu. Chybět nebude ani lesní pedagogika, práce se dřevem, ochutnávka regionálních dobrot, představení místních spolků, férová kavárna a hravé aktivity pro děti v režii opavských škol.

Velkým tématem je péče o městkou zeleň. Té věnujeme besedu Stromy a město a následnou komentovanou vycházku, kterou povedou Marcela Klemensová ze spolku Arnika a Karel Kovalčík z odboru životního prostředí opavského magistrátu. Budou hovořit o svých bohatých zkušenostech z praxe, o úskalí ochrany dřevin, i o tom, jak je někdy složité hledat kompromisy. Využijte toto jedinečné setkání a přijďte se zeptat na všechno, co vás zajímá!

Pro rodiče s dětmi je připraveno poutavé vyprávění o ptačím životě, na kterém si mohou prohlédnout různá ptačí hnízda a třeba i stlouct sýkorník, kterým opeřence přilákají hnízdit na svou zahradu. Někteří ptáci si svůj jarní domov vybírají právě teď.

Na zahradě zůstaneme i na druhé besedě, která se zaměří na to, jak ji hravě osázet s dětmi a pro děti tak, aby byla doslova k nakousnutí.

Pokud jste ještě nestihli vysadit svůj strom pro Opavu, můžete tak učinit na veřejné výsadbě na ulici Gogolova, kam společně doplníme chybějící javory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Kmotři

Jestli ODS podle vás řídí kmotři, jak vysvětlíte, že jste s nimi spolupracovali a evidentně vám to dosud nevadilo?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Opava: Oslava Dne stromů v sadech Svobody

22:41 Opava: Oslava Dne stromů v sadech Svobody

Oslava v okolí Ptačího vrchu rozvíří listí v sadech Svobody v neděli 20. října odpoledne, tedy přesn…