Pardubice: Poslední letní den budou bez proudu další agendy magistrátu

21.09.2011 11:15

Ve čtvrtek 22. září, tedy poslední den letošního léta, bude bez dodávky elektřiny budova bývalého okresního úřadu na náměstí Republiky. Kvůli plánované odstávce bude uzavřena agenda cestovních dokladů a matriky, normálně však bude fungovat úsek občanských průkazů a evidence obyvatel.

Pardubice: Poslední letní den budou bez proudu další agendy magistrátu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Omezený provoz bude i na odboru sociálních věcí, přerušení dodávky elektřiny naruší také chod podatelny, která bude moci poštu převzatou ve čtvrtek zpracovat a vypravit až v pátek.

„Vydávání občanských průkazů a přihlášení k trvalému pobytu dokážeme přechodně zvládat i bez elektřiny. Ale pasy a matriční doklady bez elektřiny vydávat nelze," řekl vedoucí odboru správních agend Petr Kramář

 

Odbor sociálních věcí nebude moci 22. září vyplácet dávky, vydávat rozhodnutí, různá potvrzení, průkazy mimořádných výhod a podobně. Ostatní provoz nebude nijak narušen. "I bez počítačů můžeme poskytovat sociální poradenství, vydávat příslušné tiskopisy, přijímat různá podání, zkrátka fungovat pro naše klienty," řekla vedoucí odboru Jana Procházková.

 

Přerušení dodávky elektřiny se prakticky nedotkne chodu oddělení krizového řízení. „Telefony v budově díky elektrocentrále fungovat budou, navíc informace o mimořádných událostech nám chodí formou sms zpráv na mobilní telefony a zařízení ovládající systém varování je zálohováno pro výpadek dodávky elektřiny v délce až 72 hodin" řekl vedoucí oddělení Jiří Kyncl.

 

Energetici v posledních týdnech v souladu s energetickým zákonem vypínají v rámci pravidelné údržby postupně proud v celých Pardubicích. Letošní údržba trafostanic je podle energetiků náročnější než v jiných letech. Odstávky plánovaly dlouho dopředu a není možné měnit jejich termíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mesto-pardubice.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…