Praha 5 podpoří sportovní kluby kvůli drahým energiím

29.08.2022 18:30 | Tisková zpráva

Mimořádný dotační program připravila Praha 5 pro sportovní kluby na svém území. Důvodem jsou podle radního pro finance Jana Kavalírka (TOP 09) rostoucí náklady na energie pro sportovní zařízení.

Praha 5 podpoří sportovní kluby kvůli drahým energiím
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Chceme podat pomocnou ruku tradičním sportovním klubům a provozovatelům sportovišť, na něž dramatické zvýšení cen energií dopadá opravdu citelně. Zachování možnosti sportování a tělovýchovy pro děti a širokou veřejnost je naší jednoznačnou prioritou a díky dobrému hospodaření a úsporám na provozních výdajích úřadu si to naštěstí můžeme dovolit,“ přibližuje důvod pro vypsání mimořádné dotace radní Jan Kavalírek.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Podmínkou získání dotace je také skutečnost, aby sportovní zařízení byla přístupná veřejnosti a musí sloužit k pravidelné sportovní a tělovýchovné činnosti dětí a mládeže. A to v celoročním provozu.

„V této fázi pomoci uvolňujeme dva miliony korun. Žádat mohou právnické i fyzické osoby, které provozují sportovní zařízení na území Prahy 5. Jde zejména o podporu provozovatelům, případně nájemcům sportovních bazénů, zimních stadionů a sportovních hal, kteří prokážou navýšení cen energií alespoň o 50 % proti předchozímu zúčtovacímu období,“ dodává radní pro sport David Dušek (STAN).

Sportovní kluby v Praze 5 mohou žádat o dotaci za období od 1. ledna letošního roku až do konce roku 2023. V tomto období je dotaci nutné využít k úhradě nákladů na spotřebu energií nebo jako paušální úhradu služeb jako součásti nájemného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…