Příbram: Sběr školních tašek a batohů pro děti ze sociálně slabých rodin

01.07.2024 13:05 | Tisková zpráva

Konec školního roku je zde. Děti si ze školy přinesly zhodnocení své celoroční práce a nastaly jim dva měsíce volna. Přestože teprve začínají prázdniny, přicházíme s výzvou, která se týká nadcházejícího školního roku.

Příbram: Sběr školních tašek a batohů pro děti ze sociálně slabých rodin
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Ne každá rodina má dostatek prostředků na to, aby dětem pořídila odpovídající vybavení do školy. Z tohoto důvodu Odbor školství, kultury a sportu ve spolupráci s manažerkou prevence kriminality vyhlašují sbírku starých, ale použitelných školních tašek a batohů.

„O tom, že jde o správný krok, nás přesvědčil fakt, že obdobný návrh přišel také od příbramských zastupitelů. Prosíme všechny, kdo se budou zbavovat školních tašek, batohů případně penálů, které sice nejsou nové, ale ještě mohou plnit svoji funkci, jestli by je mohli věnovat dětem ze sociálně slabších rodin,“ říká manažerka prevence kriminality Denisa Kotková.

Sbírka bude probíhat celý červenec. Pokud tedy máte funkční školní vybavení a chcete pomoci, můžete se obrátit na spolek Radost Příbramáčkům (tel. 774 886 663), kde s vámi domluví předání darovaného vybavení, případně tašky, batohy či penály přinést do Centra prevence kriminality, které sídlí v pěší zóně Cíl. „Chtěla bych předem poděkovat všem, kteří se do této sbírky mohou zapojit a pomoct. Sbírka bude probíhat do 31. července,“ dodává Denisa Kotková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

13:05 Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

Dopravní podnik Mladá Boleslav v současnosti realizuje projekt „Telematika MHD“, který je spolufinan…