Příbram: Toalety na Dvořákově nábřeží jsou v provozu

10.09.2024 7:17 | Tisková zpráva

Dvořákovo nábřeží je nejen spojnicí mezi autobusovým či vlakovým nádražím a centrem staré Příbrami, ale také místem, kde se konají různé akce a občané zde tráví volný čas. Právě zde byly instalovány nové veřejné toalety.

Příbram: Toalety na Dvořákově nábřeží jsou v provozu
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Nové veřejné toalety na Dvořákově nábřeží jsou od konce minulého týdne v provozu. Původní toalety vybudované v hrázi Hořejší Obory nahradily modulární toalety, které dodala příbramská firma ZRUP za částku 1 675 000 korun vč. DPH.

„Původní toalety byly několikrát terčem útoku vandalů a vzhledem ke své poloze, kdy byly umístěny přímo v hrázi rybníka, se stávaly místem, kde s oblibou nocovaly osoby bez přístřeší. Od záměru tyto toalety opravit jsme s ohledem na uvedené skutečnosti ustoupili a našli nové řešení v podobě modulární stavby, která je navíc bezbariérová,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Použití toalet je zpoplatněno částkou 15 korun, kdy platbu je možné provést pouze prostřednictvím platební karty. K tomuto systému bylo přistoupeno především proto, aby bylo zabráněno zneužívání objektu jako noclehárny osobami bez přístřeší.

„Systém otevírání toalet, tedy systém platby je nastaven tak, abychom co nejvíce eliminovali útoky vandalů a využívání prostor pro jiné účely, než pro které jsou určeny,“ dodal starosta Konvalinka.

Veřejné toalety na Dvořákově nábřeží mají ve správě Technické služby Příbram.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Nejnovější parciální trolejbusy výrazně omezují elektrický provoz MHD

16:14 Jihlava: Nejnovější parciální trolejbusy výrazně omezují elektrický provoz MHD

Šest parciálních trolejbusů, které jsou v Jihlavě v provozu od konce roku 2023 má neustále závady. C…