Slavkov: Startují opravy ulice Malinovského

08.06.2021 10:13

Zastávka u polikliniky zůstává. V ulici Jiráskova bude omezené parkování.

Slavkov: Startují opravy ulice Malinovského
Foto: slavkov.cz
Popisek: Palackého náměstí v Slavkově u Brna

Už od pondělí 7. 6. startuje oprava ulice Malinovského, která se bohužel neobejde bez dopravních komplikací. Začne se opravou komunikace u kostela a dále v úseku od mateřské školy Karolinka a po hasičskou stanici.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

Průjezdná bude ulice Jiráskova, kde se bude sloužit jako náhradní trasa autobusů (autobusy pojedou Tyršovou ulicí, ulicí Pod Oborou a Jiráskovou na Malinovského).  Z tohoto důvodu se i na ulici Jiráskova objevily dopravní značky s označením zákaz zastavení (parkovat se bude moci pouze ve spodní části ulice na západní straně – blíže k zámku). Upozorňujeme, že nebude také přístupné ani parkoviště u kostela. Oproti původním plánům zůstává zastávka u polikliniky na svém místě. Děkujeme všem rodičům, kteří promyslí organizaci dopravy svých dětí do škol tak, aby byla situace, zejména ráno, co nejvíce bezpečná.


Ulice Malinovského se začne od pondělí 7. června opravovat. Město již vysoutěžilo dodavatele stavby. Stavba bude v okolí škol, kostela a polikliniky probíhat pět měsíců, tedy cca. do konce října 2021. První etapa se začne na silnici kolem kostela podél základní školy Komenského po hasičskou stanici. Do ulice Malinovského se tak v prvních měsících stavby bude moci najíždět pouze z ulice Tyršova a Jiráskova. Ulice bude od křižovatky s ulicí Jiráskova uzavřena a označena jako slepá. Stroje se v první fázi budou pohybovat v okolí mateřské školy Karolinka a také kolem hasičské stanice. K areálu koupaliště, stadionu a golfu tak auta budou moci přijíždět z okolních ulic (Pod Oborou, Příční, Kaunicova). Následně, na konci léta, se dopravní situace „vymění“. Řidiči pak budou moci zajíždět alespoň k oběma školám a využívat zdejší parkoviště.

Kvůli stavbě nebude v provozu také zastávka autobusu před poliklinikou a dočasně se přemístí na ul. Husova a Bučovická (následně na Palackého náměstí na parkoviště před radnicí).

Projekt počítá s celkovou rekonstrukcí zpevněných ploch v ulici Malinovského. Umístění stávající komunikace, parkovacích stání i chodníků zůstane zachováno. Důraz bude dán na úpravu šířkového uspořádání ulice, úpravu tvaru křižovatek, zřízení míst pro přecházení (u kostela a u vchodu do školního dvora), vybudování nových parkovacích stání před mateřskou školou Karolínka a instalace nového veřejného osvětlení. Mírně bude posunut a zkrátí se také přechod pro chodce u polikliniky.

Konstrukce vozovky je navrhnuta s novými únosnými podkladními vrstvami s povrchovou úpravou z asfaltobetonu, parkovací stání s kamennou dlažbou a chodníky s betonovou dlažbou.

Stávající alej zůstane zachována, protože zeleň ve městě je důležitá pro zlepšení mikroklima svého okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…