Uherské Hradiště: Zpomal, varují ukazatele rychlosti na Východě

15.10.2024 19:45 | Tisková zpráva

Nové ukazatele rychlosti instalovalo město Uherské Hradiště v ulicích Sadová a Větrná na sídlišti Východ. Obě ulice jsou vysoce frekventované, nacházejí se v blízkosti školy a jsou zde zřízeny úseky s nejvyšší povolenou rychlostí 30 km/h.

Uherské Hradiště: Zpomal, varují ukazatele rychlosti na Východě
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V návaznosti na rostoucí potřebu zajištění bezpečnosti chodců na přechodech byla zahájena instalace dopravně bezpečnostních zařízení na některých klíčových místech sídliště Východ. Zejména pro zvýšení bezpečnosti pohybu dětí a rodičů v blízkosti základní a mateřské školy, nechalo město do ulic Sadová a Větrná nainstalovat informační ukazatele rychlosti.

Informativní měřiče rychlosti pomáhají předcházet nehodám v rizikových oblastech, jako jsou školy, obytné zóny a přechody pro chodce. Zařízení informují řidiče o jejich aktuální rychlosti v daném místě. V obou ulicích – na Sadové i Větrné, je umístění dopravně bezpečnostních zařízení směrováno k přechodům pro chodce, vždy v každém směru jízdy.

Na ulici Větná od Solné cesty budou řidiči upozorňováni na maximální rychlost 30 km/h., opačném směru, od ulice 1. Máje, na maximální rychlost 50 km/h.  V ulici Sadová budou řidiči v obou směrech upozorněni při překročení maximální povolené rychlosti 30 km/h v místě instalace zařízení.  Tři z celkových čtyř zařízení jsou již instalována. Poslední zařízení bude umístěno ještě letos, po dokončení stavebních prací na parkovišti Sadová.

„Už mnohokrát jsme si ověřili, že tato oblast, zejména s ohledem na blízkost školy a vysokou frekvenci pohybu chodců, vyžaduje naši zvýšenou pozornost. Instalace nových ukazatelů rychlosti je odpovědí na potřebu zklidnění dopravy v těchto kritických úsecích, protože se stále najdou řidiči, kteří v těchto místech nejvyšší povolenou rychlost nedodržují. Upozornění z měřícího zařízení je proto na místě,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Umístění dopravně bezpečnostního zařízení podléhá kladnému stanovisku Dopravního inspektorátu Policie ČR. „Před realizací takového zařízení je nezbytné získat schválení od příslušných orgánů, které posuzují jeho vliv na bezpečnost silničního provozu,“ potvrdil starosta Blaha. Získání kladného stanoviska je klíčové pro zajištění, že zařízení bude efektivní a bezpečné pro všechny účastníky silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

nelegální migrace

Tvrdíte, jak víte, co a jak se musí změnit, aby se zastavila nelegální migrace. Můžete být konkrétnější nebo zůstanete jen u této fráze, kterou od politiků slyšíme neustále?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Zpomal, varují ukazatele rychlosti na Východě

19:45 Uherské Hradiště: Zpomal, varují ukazatele rychlosti na Východě

Nové ukazatele rychlosti instalovalo město Uherské Hradiště v ulicích Sadová a Větrná na sídlišti Vý…