Veselí nad Moravou: Zasíťování pozemků v lokalitě Hutník úspěšně pokračuje

05.06.2022 11:44 | Tisková zpráva

Veřejná soutěž proběhne 7. června

Veselí nad Moravou: Zasíťování pozemků v lokalitě Hutník úspěšně pokračuje
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Výstavba infrastruktury pro rodinné domy na sídlišti Hutník zdárně pokračuje. Zájemci o bydlení budou moci získat právo stavby na těchto pozemcích během transparentní veřejné soutěže. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Veřejná soutěž pro zřízení práva stavby a následného prodeje pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Hutník ve Veselí nad Moravou se bude konat v úterý 7. června 2022 od 15:00 hodin.
infrastruktura

Vítěz výběrového řízení na provedení stavby VHS Břeclav s. r. o. připravuje za téměř 34 milionů korun infrastrukturu pro budoucí majitele rodinných domů. „V pátek 18. února proběhlo předání staveniště, stavba má být dle harmonogramu dokončena do první poloviny roku 2023,“ vysvětloval zhotovitel v březnu. Nyní však zhotovitel s úsměvem konstatuje, že je velmi reálné stihnout stavbu dokončit ještě do konce kalendářního roku 2022.

Město nabízí právo stavby formou veřejných soutěží. Cena začíná na 1 100 korunách za metr čtvereční u všech pozemků, které budou plně zasíťovány.

V rámci veřejné soutěže se město rozhodlo finančně zvýhodnit mladé rodiny s dětmi. „Mám velkou radost, že mezi vítěznými uchazeči vídám zejména mladí lidé, kteří chtějí ve Veselí zůstávat,“ komentuje starosta města Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Přímo v těsné blízkosti této lokality má navíc vyrůst unikátní dětské hřiště ve tvaru labyrintu. Hotové bude ještě letos o prázdninách.

Veřejná soutěž pro zřízení práva stavby a následného prodeje 5 pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Hutník ve Veselí nad Moravou se bude konat již v úterý 7. června 2022 od 15:00 hodin v obřadní síni MěÚ v parku Petra Bezruče 697.

www.pozemkyveselihutnik.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…