Soutěžilo se nejen v tradiční kategorii Junior, která je do 21 let, ale již podruhé i v kategorii Profesionál. Kategorie Junior (do 21 let) je určena studentům a absolventům škol se zaměřením na gastronomii, hotelnictví a turismus z celé České republiky. Dále je určena pracujícím v gastronomii, vinařství a obchodu s vínem ve věku do 21 let. Kategorie Profesionál (od 21 let) je určena sommelierům, kteří tuto profesi vykonávají aktivně.
„Soutěž ukázala, jak významnou úlohu má Asociace sommelierů ČR. Právě tato soutěže naplňuje jeden z cílů asociace, a to studium, výuku sommelierství a popularizaci sommelierské činnosti v ČR i v zahraničí a dává tak možnost zvyšovat úroveň sommelierů a prestiž tohoto oboru,“ říká k soutěži Sommelier Moravy její ředitel František Koudela.
„Soutěž Sommelier Moravy pomáhá prohlubovat a rozvíjet znalosti o našich vínech, vinařských oblastech a podoblastech, o typických odrůdách a o celkové vinařské kultuře v České republice. Byl jsem nesmírně mile potěšen hloubkou znalostí soutěžících v kategorii Profesionál, u kterých lze tyto znalosti očekávat, ale mnohem více mne překvapily výkony Juniorů, kteří byli na mimořádně vysoké úrovni. Jsem rád, že vyrůstá další mladá generace, která bude zvyšovat úroveň gastronomie a přinášet zážitky všem milovníkům vína,“ doplňuje k soutěži viceprezident Asociace sommelierů ČR Ivo Dvořák

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV