Znojmo: Více peněz pro městskou policii

14.06.2024 22:28 | Tisková zpráva

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojemští zastupitelé na své pondělní schůzi.

Znojmo: Více peněz pro městskou policii
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Finanční prostředky ve výši 2,6 milionů korun mají sloužit především na pokrytí mzdových nákladů nových strážníků, asistentů prevence kriminality, ale i pro zvýšení motivace příslušníků Městské policie Znojmo. „Náš záměr je posílit řady městské policie, aby se strážníci mohli například intenzivněji pohybovat v problémových lokalitách a pružněji reagovat na aktuální podněty,“ vysvětlila starostka Znojma Ivana Solařová a zmínila v této souvislosti také probíhající náborovou kampaň stansestraznikem.cz.

K záměru zvýšit motivaci strážníků starostka uvedla, že strážníci jsou „důležitou oporou, dělají celou řadu činností a užitečné práce, která možná není na první pohled vidět, ale všichni bychom pocítili, kdyby ji nedělali. Nestarají se pouze o bezpečnost a udržování pořádku, což je nikdy nekončící a náročná práce, ale pomáhají s prevencí, doslova zachraňují životy, jsou nápomocni při řešení dopravních komplikací a pomohou třeba i s nastartováním auta.“ Podle starostky je proto důležité zlepšit motivační systém strážníků a umožnit řediteli městské policie pružně reagovat na výkony strážníků v terénu a odměňovat je za kvalitně odvedenou práci.

Připomeňme, že na předchozí schůzi v dubnu 2024 členové zastupitelstva schválili rozpočtové opatření, v rámci kterého byly z rozpočtu města vyčleněny finanční prostředky ve výši jednoho milionu korun na modernizaci kamerového systému městské policie. „Chceme postupně modernizovat kamerový systém. V této fázi dojde k výměně prvních sedmi kamer z celkového počtu třiceti čtyř. Nyní chystáme výběrové řízení na nákup kamer a ihned poté může proběhnout jejich instalace,“ upřesnila starostka.

Vedení města a městské policie chce nově využít zkušenosti dlouholetého ředitele Městské policie Jihlava, Jana Frence. Ten šéfoval jihlavským strážníkům 26 let, přičemž předtím působil 24 let v armádě, včetně vedoucích funkcí. „Je to uznávaný odborník a zkušený manažer, který dokázal z jihlavské městské policie vybudovat respektovanou a uznávanou složku, a my velmi stojíme o jeho zkušenosti a pohled na fungování městské policie,“ přiblížila starostka. „Proto jsme se dohodli, že bude pravidelně dva dny v měsíci působit ve Znojmě a společně s našimi strážníky bude řešit aktuální problémy, ale zejména jim pomůže z pozice nezávislého experta nastavit systémové změny. Myslím si, že tak bude dobrou podporou pro našeho ředitele, neboť bude mít větší odstup od každodenní agendy a dodá mu tak nezaujatý pohled na některé problémy,“ dodala starostka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…