Znojmo: Více peněz pro městskou policii

14.06.2024 22:28 | Tisková zpráva

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojemští zastupitelé na své pondělní schůzi.

Znojmo: Více peněz pro městskou policii
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Finanční prostředky ve výši 2,6 milionů korun mají sloužit především na pokrytí mzdových nákladů nových strážníků, asistentů prevence kriminality, ale i pro zvýšení motivace příslušníků Městské policie Znojmo. „Náš záměr je posílit řady městské policie, aby se strážníci mohli například intenzivněji pohybovat v problémových lokalitách a pružněji reagovat na aktuální podněty,“ vysvětlila starostka Znojma Ivana Solařová a zmínila v této souvislosti také probíhající náborovou kampaň stansestraznikem.cz.

K záměru zvýšit motivaci strážníků starostka uvedla, že strážníci jsou „důležitou oporou, dělají celou řadu činností a užitečné práce, která možná není na první pohled vidět, ale všichni bychom pocítili, kdyby ji nedělali. Nestarají se pouze o bezpečnost a udržování pořádku, což je nikdy nekončící a náročná práce, ale pomáhají s prevencí, doslova zachraňují životy, jsou nápomocni při řešení dopravních komplikací a pomohou třeba i s nastartováním auta.“ Podle starostky je proto důležité zlepšit motivační systém strážníků a umožnit řediteli městské policie pružně reagovat na výkony strážníků v terénu a odměňovat je za kvalitně odvedenou práci.

Připomeňme, že na předchozí schůzi v dubnu 2024 členové zastupitelstva schválili rozpočtové opatření, v rámci kterého byly z rozpočtu města vyčleněny finanční prostředky ve výši jednoho milionu korun na modernizaci kamerového systému městské policie. „Chceme postupně modernizovat kamerový systém. V této fázi dojde k výměně prvních sedmi kamer z celkového počtu třiceti čtyř. Nyní chystáme výběrové řízení na nákup kamer a ihned poté může proběhnout jejich instalace,“ upřesnila starostka.

Vedení města a městské policie chce nově využít zkušenosti dlouholetého ředitele Městské policie Jihlava, Jana Frence. Ten šéfoval jihlavským strážníkům 26 let, přičemž předtím působil 24 let v armádě, včetně vedoucích funkcí. „Je to uznávaný odborník a zkušený manažer, který dokázal z jihlavské městské policie vybudovat respektovanou a uznávanou složku, a my velmi stojíme o jeho zkušenosti a pohled na fungování městské policie,“ přiblížila starostka. „Proto jsme se dohodli, že bude pravidelně dva dny v měsíci působit ve Znojmě a společně s našimi strážníky bude řešit aktuální problémy, ale zejména jim pomůže z pozice nezávislého experta nastavit systémové změny. Myslím si, že tak bude dobrou podporou pro našeho ředitele, neboť bude mít větší odstup od každodenní agendy a dodá mu tak nezaujatý pohled na některé problémy,“ dodala starostka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …