Balaštíková (ANO): Obcím měl někdo poradit

16.10.2022 22:09

Letos v březnu jsme se dozvěděli, že poslanec hnutí STAN Stanislav Polčák radil obcím, jak získat odškodné z kauzy Vrbětice.

Balaštíková (ANO): Obcím měl někdo poradit
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Letos v březnu jsme se dozvěděli, že poslanec hnutí STAN Stanislav Polčák radil obcím, jak získat odškodné z kauzy Vrbětice. Přesněji - tento poslanec nejprve obce upozornil, že by mohly z kauzy nějaké peníze dostat, pak prosadil odškodnění do zákona a nakonec si řekl o několik milionů. Když se to dostalo na veřejnost, řekl ještě ráno na první jarní den, že jsou to dezinterpretace, a po obědě se milionových nároků vzdal.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Odjel do Bruselu a je dál europoslancem. Těžko říct za koho, protože z TOP 09 odešel do STAN v roce 2014, zde ale letos po této aféře členství zastavil. Radit obcím chtěl prý bezplatně, z čiré dobroty. Proč jim neporadil s jejich vklady ve Sberbank? Jak se teď ukazuje, 42 obcí mělo nárok na výplatu alespoň pojištěné části svých vkladů (to je 2,5 milionu korun), ale jak postupovat se dozvěděly jen tři z nich. Ostatním lhůta pro prokázání nároku prošla, takže budou čekat na výsledek likvidace, a ten zřejmě nebude velký.

Je několik možností, jak všem obcím, městům a krajům v této věci pomoci, jde celkem o necelých osm miliard, ale to žádného koaličního poslance nebo ministra nezajímá. Hlavně abychom dobře předsedali Evropské unii, aby se na pražských zasedáních dobře jedlo a pilo a abychom pořádně vytrestali Putina za ty schválnosti, co nám dělá s plynem. No... nevím, jestli si takovou vládu zasloužíme?

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…